posljedice u zagrebu

Ruši se potresom uništena zgrada u Petrinjskoj ulici

07.01.2022 u 15:44

Bionic
Reading

Državi inspektorat donio je rješenje o uklanjanju potresom uništene zgrade u Petrinjskoj ulici 25, na križanju s Đorđićevom ulicom, u centru Zagreba, te se 10. siječnja otvaraju ponude za izvođača rušenja uz rok žalbe od 10 dana, doznaje se u petak u Državnom inspektoratu.

U noći na petak urušio se dio zgrade na križanju Đorđićeve i Petrinjske, popadali su veliki komadi cigle, ali na sreću nitko nije ozlijeđen, ponajviše zato što je zgrada, koja je teško stradala u potresu, ograđena željeznom ogradom.

"Građevinski inspektor je obavio očevide te je 17. prosinca 2021. donio rješenje o uklanjanju potresom uništene zgrade u Petrinjskoj 25, koja predstavlja opasnost. Na temelju izdanog rješenja građevinske inspekcije pokrenut je postupak nabave odabira izvođača radova na uklanjanju", rečeno je Hini u Državnom inspektoratu.

Poziv na dostavu ponuda objavljen je u Elektroničkom oglasniku javne nabave i internetskoj stranici Državnog inspektorata.

U Državnom inspektoratu napominju da su od trenutka stupanja na snagu dopuna Zakona o Državnom inspektoratu na njihovim internetskim stranicama javno dostupne obavijesti o donesenim i oglašenim rješenjima o uklanjanju potresom uništenih zgrada na području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije i Grada Zagreba.