inspekcija u akciji

Ruše se ilegalni objekati na Čiovu. Mikulić: Naplatili smo 8 milijuna eura kazni

23.11.2023 u 21:39

Bionic
Reading

Bageri Državnog inspektorata nastavili su rušenje bespravno izgrađenih objekata na Čiovu ovog tjedna, nakon ljetne stanke, a ukupno je na području općine Okrug na otoku Čiovu kod Trogira, registrirano 38 bespravno sagrađenih kuća

"Po našoj evidenciji, na području općine Okrug ima 38 bespravno izgrađenih objekata, a svi njihovi vlasnici su bili upozoreni prije gradnje da će izgradnja biti bespravna", rekao je Hini načelnik te Općine Ivica Radić.

Prostor na kojem su bespravno građene kuće na području općine Okrug na Čiovu je atraktivan, tik uz more, što je za investitore bilo primamljivo te su se oglušili na upozorenja da ondje nije dozvoljena gradnja.

Državni je inspektorat početkom lipnja pokrenuo akciju rušenja kuća na području općine Okrug na Čiovu te ju je prekinuo za vrijeme turističke sezone. Na području cijele Hrvatske pokrenuto je više od 7.000 postupaka za rušenja bespravnih objekata.

Na temelju zakona investitore se obvezuje da sami uklone bespravno izgrađene objekte, u protivnom, od njih se naplaćuju kazne.

"Na području cijele države naplaćeno je gotovo osam milijuna eura kazni, od čega pet milijuna na području četiri priobalne županije," rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'