ČLAN POSADE 150-METARSKOG BRODA

Rumunj koji je pao u more pronađen mrtav

13.10.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Lučka kapetanija Ploče izvijestila je jutros u 8,10 sati kako je kod luke Trpanj na Pelješcu pronađen mrtav muškarac, a zapovjednik motornog broda 'Katharina' potvrdio je kako je riječ o njihovom članu posade, 52-godišnjem rumunjskom državljaninu, koji je sinoć pao u more prilikom isplovljavanja iz luke Ploče

Naime, sinoć u 21,44 sati Obalna radio postaja Split radio zaprimila je poziv o tome da je u more pao jedan od 12 članova posade s motornog broda 'Katharina', dugačkog 146 metara, koji plovi pod zastavom Antigua i Barbuda, a bio je na putu iz Ploča za Rijeku, priopćilo je jutros Ministarstvo more, prometa i infrastrukture.

Odmah po zaprimljenoj obavijesti Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci počela je traganje za nestalim članom posade.  Također, putem Obalne radio postaje Split radio poslana je hitna poruka o 'čovjeku u moru', kojom su izviješteni svi brodovi u plovidbi navedenim akvatorijem da budno motre i izvijeste Lučku kapetaniju Ploče ili Središnjicu u Rijeci.

U akciju je bilo uključeno više plovila: brodica Lučke kapetanije Ploče, brodica pomorske policije, dva tegljača i brodica Luke Ploče d.d. te brod s kojeg je pao član posade u more. Zbog jako otežanih vremenskih uvjeta - jakog vjetra, velikih valova i loše vidljivosti - noćas oko 1 sat odlučeno je da se manja plovila privremeno povuku i obustave traganje, a potragu su nastavili dva tegljača i motorni brod 'Katharina'.

Tijelo mrtvog 52-godišnjeg rumunjskog državljana pronađeno je kod luke Trpanj, navodi se u priopćenju Ministarstva.