KOVAČEVIĆ O GUVERNERU HNB-A

'Rohatinski mora dati ostavku ako ulazi u politiku'

31.03.2011 u 11:19

Bionic
Reading

'Ako gospodin Rohatinski ulazi u politiku, onda mora podnijeti ostavku na mjesto guvernera Hrvatske narodne banke, jer je to dosta konfliktan sukob interesa', rekao je Dragan Kovačević

Upitan za mišljenje o medijskim špekulacijama da bi Željko Rohatinski, guverner HNB-a, mogao postati premijer, Dragan Kovačević, glavni ekonomski strateg Hrvatske narodne stranke, izjavio je tijekom tiskovne konferencije jučer u Slatini da 'nije dobro to što Rohatinski radi'. Rekao je da se guverner mora ili distancirati od politike ili ući u nju.

'Ako gospodin Rohatinski ulazi u politiku, onda mora podnijeti ostavku na mjesto guvernera Hrvatske narodne banke, jer je to dosta konfliktan sukob interesa', rekao je Kovačević. Tijekom razgovora s novinarima potužio se i na najnovije prekrajanje izbornih jedinica te odugovlačenje provođenja izbora, čime, smatra, Vlada stvara kaos i izaziva građanski bunt.

Govoreći o lokalnim problemima, Kovačević je najprije istaknuo da slatinski Gaj i njegovih 330 radnika mogu imati perspektivu jer su, primjerice, VUPIK Vukovar i Belje iz Belog Manastira bili u goroj poziciji pa su se oporavili. Izlaz vidi u državnoj potpori drvoprerađivačkoj industriji. Nakon primjedbe novinara da se to na određeni način činilo i dosad, ublažio je početni optimizam i rekao da će Gaj opstati ako tako, u konačnici, odluči stručni tim, a o njegovom stvarnom oporavku govorio je samo načelno.