VEĆ DANAS U ZATVORU

Riječki bombaš iz Ulice lipa danas će biti u Via Romi

19.07.2012 u 10:06

Bionic
Reading

Vilim Benac, 47-godišnji Riječanin koji se u ponedjeljak navečer zatvorio u baraku u riječkoj Ulici lipa, prijeteći da će aktivirati bombu sve do jutra idućeg dana kada je uhićen, danas će biti ponovo ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a potom će biti smješten u riječki zatvor

Nakon što su riječki policijski službenici, uz pomoć liječnice, u utorak ujutro uhitili Benca te ga priveli pritvorskom nadzorniku, Benac je doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci radi ispitivanja. Budući da je tražio da njegovom ispitivanju bude prisutan branitelj, on će tijekom današnjeg dana biti ponovo ispitan, a potom će, po tjeralici, biti sproveden u riječki zatvor radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen pravomoćnom presudom Općinskog suda u Rijeci. Radi se, naime, o kaznenom djelu obiteljskog nasilja.

'Ispitivanje se provodi jer postoje osnove sumnje da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina prijetnjom', priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Podsjetimo, nimalo bezazlena prijetnja Vilima Benca da će se zatvoren u baraci raznijeti eksplozivnom napravom digla je u ponedjeljak navečer sve interventne službe i stanare u susjedstvu na noge. Prilaz ulici i svojim domovima građanima je bio zabranjen pa su noć, dok su trajali pregovori s Bencom, morali provesti u svojim automobilima. Tek ujutro, uz prisustvo njegove liječnice, Benac je uhićen, a škurinjska ulica postala je slobodna.

Poznato je da je Benac na vrata barake postavio natpis 'Minirano je, ne uznemiravaj do 21 sat', a policiji je dojava o tome i iskapčanju struje u dijelu ulice stigla oko 19 sati. Muškarac je, prema riječima susjeda, iznutra vikao da će se raznijeti bombom te da svoju trudnu prijateljicu Ingrid drži pod nožem. Navodno mu se ona ranije požalila da joj susjedi kradu struju, što je najvjerojatnije nagnalo Benca na ovaj opasan čin koji se, srećom, dobro završio.