RIJEČKE HDZ-OVKE

'Riječani su taoci nesposobne gradske uprave'

14.09.2011 u 16:10

Bionic
Reading

'Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, stalno proziva, a ne govori zašto je proračun Grada Rijeke prazan i kako ćemo dalje tako', upozorile su danas riječke HDZ-ovke i gradske vijećnice

'Dok Obersnel poručuje da Hrvatsku koče visoke cijena rada i slaba uprava, mi poručujemo Obersnelu da Rijeku koče visoka cijena nerada njegove gradske uprave, njegovo neznanje, nesposobnost, bahatost i upravljanje gradom bez ikakve vizije i strategije', rekla je Tomislava Zečević Pedić

Nedjela i nerad gradske uprave potkrijepila je primjerom Željke Marković, koja i dalje radi, a građani Rijeke, kaže, to plaćaju, te primjerom Tržnica, što se i dalje ne raspetljava. Prema njezinim riječima, proračun je zadnjih par godina redovito 'kratak' za više od 120 milijuna kuna, a Obersnel za sve neuspjehe okrivljuje Vladu.

'Vodstvo Grada Rijeke otišlo je predaleko u svojim istupima, govori se neprimjerenim rječnikom, dosad nepoznatim u politici, u čemu se zapravo očitava njihov strah', smatra Zečević Pedić.

Tea Čaljkušić Mance podsjetila je da je Vlada ispunila svoja obećanja – otvorena je cesta D404, završena je Riječka zaobilaznica, ostvaruje se Projekt Rijeka Gateway, dovršen je Kampus i autocesta Rijeka – Zagreb te je u izgradnji autocesta prema Žutoj Lokvi, no pita se gdje su Obersnelova obećanja. 'Autobusni kolodvor je još uvijek ruglo, a garaža u centru grada pusti san, kao i gradska biblioteka i Muzej moderne umjetnosti', kaže.

'Da se racionalno raspolagalo novcem pri izgradnji preskupih sportskih objekata, barem jedan dio toga mogao je dosad biti dovršen. Ispražnjeni su El Rio i Buddha bar u centru grada, a u čitavoj brojnoj armiji zaposlenika gradske uprave nema nitko kreativan tko bi prodajom ili stavljanjem u drugu namjenu tih prostora pokrenuo neki investicijski ciklus i pomogao barem dijelu od gotovo 16.000 naših nezaposlenih sugrađana', drži Čaljkušić Mance te dodaje da nam se turisti smiju jer poslije 22 sata u Rijeci nema objekta gdje se može pojesti sladoled, što je, smatra, nedopustivo.