adrijana cvrtila

Rezultat njenog istupa je uhićenje kutinskog gradonačelnika, a danas poručuje: Ponekad se i osjećam nesigurno

19.12.2021 u 12:58

Bionic
Reading

Zviždačica Adrijana Cvrtila iz Eko Moslavine, čiji nje istup rezultirao uhićenjem kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ), gostovala je u Točki na tjedan N1 televizije

Na početku emisije rekla je kako se mnogoo toga dogodilo te da je umorna, da je stalno bila između dvije vatre te na kraju u jednom trenutku postupila instinktivno, prenosi N1.

'Vidljivo je da sam cijelo vrijeme pronalazila načine kako se izvući iz tih situacija. Stalno sam bila između politike i odgovornosti trgovačkog društva', rekla je Cvrtila. Rekla je kako nije imala nikakav plan kad je snimala razgovor s gradonačelnikom Babićem.

'Osjećala sam se bespomoćno. Ja sam pokušavala razgovarati s vlasnicima, obraćala sam se predsjedniku HSLS-a, kutinskom ogranku, predsjedniku Gradskog vijeća, ali nisam naišla da je itko odobravao što govorim i da mi je htio pomoći. Vi pokazujete da nešto nije dobro, a svi zbog svojih sitnih interesa okreću glavu. Onda sam to počela snimati jer sam znala da neću to moći dokazati', rekla je. i dodala kako je na sve htjela upozoriti i predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka, ali da on nije našao vremena za razgovor.

  • +4
Adrijana Cvrtila Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi

'Ja smatram da je trebao naći trenutak. Bila mu je dužnost i obveza saslušati me i pokušati pronaći rješenje', rekla je Cvrtila i dodala kako je pokušala razgovarati i s nekim iz HDZ-a, ali da nije bilo uspjeha. Dodala je još i kako je pozitivno iznenađena radom institucija, ali da se medijima obratila jer je vidjela da političari ne vole kad ih se prokazuje i sramoti te da u takvim situacijama još više griješe. 

'Radi se o velikoj količini ljudi, prijatelja, obitelji, svih koji su zaposleni po političkoj liniji, to ne smijemo zanemariti. To je ogromna struktura ljudi, pogotovo kad govorimo o HDZ-u. Ponekad se i osjećam nesigurno', rekla je Cvrtila koja kaže i kako je bila svjesna da će izgubiti posao, ali da je ipak odlučila progovoriti.