RODITELJSKA LJUBAV

Remedy ponosan na Rockstar zbog Max Paynea 3

17.01.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Remedy, tvrtka zaslužna za prva dva naslova Max Payne, ponosna je na Rockstar koji radi na produkciji Max Paynea 3

Max Payne 2: The Fall of Max Payne na tržištu se pojavio krajem 2003. godine, a još prije negoli je fenomenalni nastavak fenomenalnog originala zabilježio ogroman uspjeh Remedy je prava na Max Payne ime prodao Take Twou u za 10 milijuna američkih dolara i određenu količinu dionica Take Twoa.

 

Take Two je pak produkciju Max Paynea 3 prebacio na Rockstar, jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih razvojnih studija današnjice. Iako je višegodišnji razvoj trećeg Max Paynea bio pun problema (igra se na tržištu prvotno trebala pojaviti još krajem 2009. godine!), upitan što misli o njemu, Oskari Hakkinen, šef Remedyja, izjavio je da Rockstar odrađuje 'briljantan' posao na Max Payneu 3: 'Apsolutno podržavamo ono što rade i ne možemo biti više ponosni na smjer u kojemu je krenula franšiza', izjavio je Hakkinen za Kotaku. 'Mislim, oni zapravo uopće ne rade loše igre, zar ne? Rockstarov logo na neki je način postao 'pečat kvalitete'.'

 

Iako prvi put rade na razvoju Max Payne igre, franšiza ipak nije bila potpuna nepoznanica za Rockstar; upravo oni zaslužni su za PS2 port prvog Max Paynea te PS2 i Xbox port Max Paynea 2.

 

Remedy je pak nakon prodaje franšize Max Payne prilično usporio. Jedina igra koju su izdali nakon 2003. godine je Alan Wake, a trenutno rade na Alan Wake's American Nightmare, svojevrsnom nastavku originala koji to zapravo nije.

 

Max Payne 3 na policama trgovina trebao bi se pronaći u ožujku ove godine na platformama PC, PS3 i Xbox 360.