ZLOČIN NA TREŠNJEVCI

Recidivist silovao djevojku i sve to snimao

08.08.2012 u 11:12

Bionic
Reading

Osuđeni ubojica Igor S. (39), nakon što je skoro 15 godina proveo u zatvoru, ponovno je završio u Remetincu zbog silovanja svoje 14 godine mlađe djevojke. Jutarnji list donosi da je 25-godišnju djevojku najprije plahtom zavezao za krevet, a potom i cijeli čin snimio kamerom. Završio je u pritvoru od najmanje mjesec dana

Zbog opasnosti od utjecaja na jedinog svjedoka, ujedno i žrtvu brutalnog zločina, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je pritvor za 39-godišnjeg Igora S. No, uz rizik od mogućeg utjecaja na djevojku, postoji i opasnost od ponavljanja djela, pa će osumnjičeni u pritvoru remetinečkog zatvora provesti najmanje mjesec dana.

Jutarnji list doznaje kako je Igor S. uhićen na osnovu prijave njegove djevojke koja je policiji u nedjelju ispričala kako je silovana dva dana ranije u stanu u kojemu su zajedno živjeli na području Trešnjevke. Nakon svađe, dečko ju je prisilio na vrlo nasilan spolni odnos, a sve je snimio kamerom

Osumnjičeni je nakon uhićenja poricao nedjelo, iako djevojka tvrdi da joj je rekao da 'neće napustiti stan prije nego ispuni ono što od nje traži'. 'Zatim je uzeo plahtu s kreveta te je iscijepao na trake i njima djevojku vezao za krevet, a komad plahte nagurao joj u usta. Prije silovanja aktivirao je i videokameru povezanu s osobnim računalom kako bi sve snimio', navodi Jutarnji list.

Navodno se snimke nalaze na računalu i mogu biti nepobitni dokaz na predstojećem suđenju.

Igor S. je prije 15 godina bio osuđen na 14 godina zatvora jer je, zajedno s još jednim počiniteljem, u stanu na Knežiji zadavio tada 69-godišnju Zdenku Glavačević. Motiv je bio ženin novac i nakit koji su ubojice podijelili. Počiniteljima je policija vrlo brzo ušla u trag, a sud ih je osudio na visoke zatvorske kazne.