brza reakcija

Razriješen pomoćnik ministra za kojeg se piše da je umočen u aferu s Josipom Rimac

27.08.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila Domagoja Validžića, pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike, za kojeg se navodi da je uvučen u aferu s Josipom Rimac

Preko Validžića je, sumnja USKOK, Josipa Rimac u prvih nekoliko mjeseci ove godine urgirala kod predsjednika uprave državne tvrtke Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) da se za C.E.M.P. u vlasništvu već ranije osumnjičenog poduzetnika Milenka Bašića, osigura otkup struje po cijeni višoj od ugovorene. Rimac se u to, piše Telegram, upustila dogovorivši novčanu naknadu za sebe, vjeruje USKOK.

Da je Validžić sam zatražio razriješenje potvrdio je jutros ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je tada bio na čelu resora zaštite okoliša.

Ćorić je uoči sjednice Vlade rekao kako je Validžić podnio ostavku jer ne želi biti teret Vladi, ali da odbacuje sve optužbe. Ćorić nije htio odgovoriti na pitanje smatra li on da je njegov nevin.

Vlada je na zatovrenom dijelu sjednice Ustavnom sudu uputila i očitovanje na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o produženju roka trajanja posebnih okolnosti. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Također, Vlada je odgovorila na tužbu u upravnom sporu protiv tuženice Vlade Republike Hrvatske.