spremni povećati kapacitete

Ravnatelj našičke bolnice: Brojke stagniraju, mjere su urodile plodom

05.12.2020 u 19:34

Bionic
Reading

Našička bolnica već nešto više od mjesec dana smanjuje golemi pritisak na KBC Osijek prihvaćajući dio COVID-bolesnika na sebe. Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice dr. med. Hrvoje Šimić pohvalio je iznimnu suradnju

"Apsolutno nikakvih problema nema. Mogu samo pohvaliti iznimnu suradnju koja traje već od 2017. godine, kada smo funkcionalno povezani. U kriznim periodima ta se suradnja pokazala iznimno uspješnom", poručio je Šimić u HRT-ovom Dnevniku.

Naveo je da brojke na razini RH stagniraju, što znači da su, kaže, mjere ipak urodile plodom.

"Nadam se da ove izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva neće morati biti previše konzumirane u smislu kažnjavanja, ali poslana je jasna poruka svima što nas čeka, a jasna poruka stiže i od nas koji vodimo COVID-bolnice", rekao je Šimić.

Šimić je rekao da su s KBC-om dogovorili podizanje svog kapaciteta za liječenje COVID-pacijenata na 90.

"Trenutno se u našoj ustanovi liječi 57 pozitivnih pacijenata, ali moramo uračunati da je potreban i određeni prostor za takozvanu izolaciju, odnosno pacijente koji su suspektni na COVID, a čekamo njihov nalaz. S obzirom na velike brojke testiranih, nekada nalaze čekamo i dan, dva, pa čak i tri, i moramo osigurati prostor izolacije za takve pacijente", istaknuo je Šimić, dodavši da su spremni i dalje povećati kapacitete, ali i očuvati sve one djelatnosti koje su izuzetno bitne za zaštitu zdravlja svih onih koji od njih to očekuju.