ŠARAO SA STRANE

Ravnatelj CIA-e Petraeus podnio ostavku

10.11.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Ravnatelj Središnje američke obavještajne agencije (CIA) David Petraeus u petak je predsjedniku SAD-a Baracku Obamu uputio pismo sa svojom ostavkom, rekao je američki obavještajni ravnatelj James Clapper.

Predsjednik Barack Obama je prihvatio Petraeusovu ostavku pohvalivši ga kao jednog najistaknutijih generala njegove generacije i izrazio uvjerenje da će CIA nastaviti napredovati.

'Potpuno sam uvjeren da će CIA nastaviti napredovati i ostvarivati svoju ključnu misiju i imam najveće povjerenje u obnašatelja dužnosti ravnatelja Michaela Morella', rekao je Obama u pisanoj izjavi.

Petraeus je u poruci djelatnicima CIA-e rekao da ostavku daje zbog izvanbračne veze. 'Nakon što sam bio u braku 37 godina donio sam krajnje lošu prosudbu ušavši u vanbračnu vezu. Takvo je ponašanje neprihvatljivo, i za supruga i za čelnika organizacije poput naše', rekao je Petraeus, bivši vojni zapovjednik i nositelj brojnih odličja koji je vođenje CIA-e preuzeo 2011.

Obama je rekao i da su njegove misli i molitve s Petraeusom i njegovom suprugom. 'Želim im sve najbolje u ovom teškom razdoblju', rekao je.

Clapper je u svojoj izjavi rekao da je 'Daveova odluka da odstupi gubitak jednog od najuvaženijih javnih službenika naše nacije'.