'zlostavljanje djece'

Raspudić traži opoziv pravobraniteljice za djecu zbog Parade ponosa

15.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Zastupnik Mosta Nino Raspudić pozvao je u četvrtak na opoziv pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević zbog podržavanja sadržaja na ovogodišnjem Zagreb Prideu, u kojima vidi javno „zlostavljanje i seksualizaciju djece“.

„Helenca Pirnat Dragičević treba odmah biti opozvana, podržavanje ovakvog sadržaja je javno zlostavljanje i seksualiziranje djece. Ako ostane pravobraniteljica, to ide na dušu direktno vama iz vladajuće većine koji podržavate 'pride-braniteljicu za djecu'“, izjavio je Raspudić u sabornici tijekom slobodnih govora klubova zastupnika.

Primjer 'hiperseksualizacije djece' Raspudić vidi u osobi koja je na Povorci ponosa prošle subote bila odjevena u haljinu sastavljenu od paketića prezervativa.

„Znamo da bilo kakva seksualizacija djece te dobi spada u domenu koja ima jasan i dobro poznat, zloglasan naziv, a to je pedofilija“, kazao je Mostov zastupnik.

Nakon što je pravobraniteljica za djecu jučer odgovorila da Povorka ponosa može poslati mladima važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povredi ljudskih prava, Raspudić napominje da je Pirnat Drugačivić drugačije govorila tijekom prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju covid potvrda.

Podsjetio je na fotografiju s jednog od štandova koju je na svom Facebook profilu objavio Mostov Zvonimir Troskot, a na kojoj se nalazi dječak s papirom u ruci.

„Tada je rekla je da, osim potencijalnih rizika od ugrožavanja prava djeteta, javno izlaganje djece u kontekstu političke strane nerijetko izaziva negativnu reakciju među građanima koji ne simpatiziraju tu istu stranku pa bi djeca zbog toga mogla doživjeti određene neugodnosti“, kazao je Raspudić.