PRIJAVE DO 15. SIJEČNJA

Raspisan natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a

01.12.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Nadzorni odbor (NO) HRT-a raspisao je natječaj za novog glavnog ravnatelja koji je otvoren do 15. siječnja, a odluka NO-a s elektronske sjednice održane početkom tjedna stupila je na snagu objavom u Narodnim novinama 30. studenoga. Osim toga, natječaj je objavljen i na mrežnim stranicama HRT-a i na stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, priopćeno je s javne radiotelevizije

'Sve zainteresirane osobe mogu, radi izrade prijedloga programa rada i upravljanja Hrvatskom radiotelevizijom, na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije preuzeti i pregledati izvješća koja su tijela Hrvatske radiotelevizije dostavila Hrvatskomu saboru prethodnih godina' stoji u priopćenju HRT.

Prijava na natječaj s priloženim dokazima o zadovoljavanju uvjeta podnosi se u roku od 45 dana počevši od dana objave u Narodnim novinama na adresu Hrvatska radiotelevizija, Nadzorni odbor (prijava na javni natječaj – ne otvaraj) Prisavlje 3, 10000 Zagreb.

Na HRT-u navode da je Nadzorni odbor obvezan u razumnome roku otvoriti sve pristigle prijave te utvrditi njihovu valjanost u skladu s odredbama ovoga natječaja te utvrditi koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete za imenovanje. Dodaju i da je saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije dužan obaviti razgovor s kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete za glavnoga ravnatelja HRT-a te Hrvatskom saboru podnijeti prijedlog imenovanja.


Glavnoga ravnatelja HRT-a Sabor imenuje na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava ne imenuje glavnoga ravnatelja HRT-a, javni će se natječaj poništiti.

Raspisivanje natječaja uslijedilo je nakon što je NO početkom studenoga uputio dopis saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije u kojem je bila istaknuta potreba za poduzimanje svih mjera za predlaganje i imenovanje novog glavnog ravnatelja HRT-a. Iako je NO isticao kako će sukladno svojim ovlastima raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja sredinom prosinca s rokom prijave od 30 dana, najnovijom odlukom taj je rok produljen na 45 dana.

Javni natječaj trajat će do stanke u zasjedanju Sabora 15. siječnja kako bi ostalo dovoljno vremena da u roku od 45 dana od roka za prijave Sabor imenuje novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Tako bi, u zakonski predviđenom roku, Hrvatska radiotelevizija mogla dobiti novog glavnog ravnatelja početkom ožujka, a dotad će HRT voditi vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Blago Markota kojeg je Sabor imenovao na tu dužnost početkom studenoga.