građevinski radovi

Raščišćavanje Zagreba nakon potresa, najkritičnije kod bolnice u Klaićevoj

15.01.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Željko Renić iz komunalnog i prometnog redarstva rekao je da se na cijelom području Zagreba, a posebno na području Gornjeg i Donjeg grada odvijaju građevinski radovi koji su vezani uz saniranje objekata, posebno krovišta, od posljedica potresa

Na najfrekventnijim mjestima promet reguliraju prometni redari u suradnji s policijom. Kaže da je najkritičnija lokacija područje Klaićeve bolnice. Na tom će mjestu prometni redari biti na usluzi sugrađanima i liječničkom osoblju da na siguran način uđu i izađu iz svog vozila jer se neposredno uz Klaićevu bolnicu odvijaju opsežni građevinski radovi, dodao je.

Vezano za prikupljanje građevinskog otpada, Renić kaže da su sada otprilike na tonaži od 200 tona. U prošlom razdoblju prosjek je bio otprilike 100 tona, pa tu imaju skoro duplo povećanje, kazao je. Ukupno je prikupljeno 38.805 tona građevinskog otpada, dodao je.

Dosad 6023 terenska očevida oštećenih objekata

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je da su vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva dosad odradili 6023 terenska očevida u potresu oštećenih objekata na području gradskih četvrti Podsljeme, Gornja Dubrava, Maksimir, Donja Dubrava, Sesvete, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak, Podsused -Vrapče, Stenjevec, Trešnjevka - jug, Trešnjevka - sjever, Trnje, Gornji i Donji grad i Medveščak.

Stručnjaci su verificirali 5847 zapisnika. Istaknula je da su ti stručnjaci - inženjeri do danas odradili 21.300 radnih sati, što financijski iznosi tri milijuna 195.000 kuna.

Majić je rekla da su za Zagrepčane i dalje 24 sata otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 gdje mogu zatražiti hitnu intervenciju operativnih gradskih službi na sanaciji posljedica potresa. To mogu učiniti i putem elektroničke pošte - potres@zagreb.hr