RUSKI RULET NA PRUŽNOM PRIJELAZU

Rampa dignuta, signali isključeni, a vlak prolazi

25.01.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Pružni prijelaz u Sesvetskoj Selnici u srijedu navečer satima je bio otvoren, a da na njemu nije bilo nikakvog zvučnog ili svjetlosnog upozorenja o vlakovima koji su stalno prolazili. Zahvaljujući pukoj sreći ondje nitko nije stradao

'Oko 17 sati sin Mihael (17) i ja Passatom smo stigli pred pružni prijelaz. Dočekala nas je podignuta rampa, a svjetlosni signali nisu radili. Krenuo sam preko pruge i začuo sina kako mi dovikuje: ‘Tata, pazi! Vlak.’ Ugledao sam putnički vlak kako nailazi iz pravca Dugog Sela i odmah stao. Nakon pretrpljenog šoka nazvali smo HŽ i centar 112 i obavijestili ih da nešto poduzmu. Tamo smo čekali od 17.05 do 18.30 sati. Nitko nije došao. Rampa je i dalje stajala podignuta, a svjetlosni su signali bili isključeni. Naišao je i drugi vlak, koji je zamalo udario u Renault Megane čiji vozač nije ni slutio da rampa ne radi', požalio se Jutarnjem listu zabrinuti Željko Klasić.

Nakon svega, alarmirao je i radnike HŽ-a koji su nedaleko od pružnog prijelaza obavljali radove, no baš nitko nije smatrao da treba nešto poduzeti.