STANKE ZBOG AGROKORA I MEDIJA

Glasnović opet o 'crvenom plemstvu', Radin: Dobro je, danas bar nismo nikoga ubili

06.10.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Dan u Saboru započeo je stankama uglavnom zbog Agrokora dok je Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) istu zatražio zbog stanja u medijima

'Kad čitate mainstream medije, potrebna je mudrost Salomona. Piše se po nalogu pojedinaca. Zamislite da jedan dnevnik napiše da je država za k... ili da se nekoga u medijima pita kad će propasti hrvatska država.

  • +22
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na društvenim mrežama stvaraju se lažni profili. Kod nas nema nikakve obrane od klevete', kazao je Glasnović i dodao da je šokantno to da je na HRT-u ukinuta redakcija za istraživačko novinarstvo.

Smatra da je 'crveno plemstvo danas s nama'.

'Sakriva se geneza privatizacije. Agrokor je počeo prije 90-ih. Privatizacija je projekt komunističke partije. Brani se najveća komunistička partija. Novinari su bivši Jugoslaveni', kazao je Glasnović.

Kad je Glasnović završio, predsjedajući Furio Radin mu je poručio: 'Dobro je, danas bar nismo nikoga ubili.'

Nikola Grmoja (Most) osvrnuo se na revizijski nalaz o radu ključnih kompanija Agrokora.

'Pitam se što je bilo prije lex Agrokora. Premijera ne zanima kako je nastao Agrokor i kakvu ulogu u svemu tome imaju njegovi ministri, HDZ, HANFA i HNB. Da Most nije inzistirao da se govori o Agrokoru, danas ovo ne bismo gledali', kazao je Grmoja.

Kazao je kako je Todorić obrađivao svaku političku strukturu u Hrvatskoj.

Branko Bačić (HDZ) smatra da je lex Agrokor bio nužan da spasi hrvatsko gospodarstvo i da HDZ podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor.

'Za razliku od drugih, mi ne ucjenjujemo te smatramo da u povjerenstvu ne bi trebali sjediti bivši ministri koji su donosili odluke vezano uz Agrokor. Ipak, ako je pojedinom članu toliko stalo da bude u tom povjerenstvu, mi ćemo i to dopustiti. Spremni smo danas glasati o osnivanju povjerenstva', kazao je Bačić.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) smatra da ljudi vole gledati sapunice iako svi znaju kako će završiti.

'Vladajući imaju odgovornost. Moramo završiti sapunicu zvanu Agrokor jer svi znamo da je to rezultat rođačkog kapitalizma', kazala je Mrak Taritaš.