U IŠČEKIVANJU VOJVODE

Radikali najavili Šešeljevo oslobađanje u svibnju

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.01.2009 11:47
  • Objavljeno 21.01.2009 u 11:47
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vodstvo Srpske radikalne stranke najavljuje da će se njihov lider Vojislav Šešelj iz Haaga vratiti u svibnju ove godine, te da će svojim "liderskim odlikama, snagom i političkom moći" izvući Srbiju iz trenutačne krize, prenosi u srijedu novosadski Građanski list

BEOGRAD - "Razvidno je da haško tužiteljstvo u prethodnom razdoblju nije uspjelo dokazati nijednu točku optužnice protiv Šešelja i presuda će vjerojatno biti oslobađajuća, pa je gotovo izvjesno da će Vojislav Šešelj izaći iz zatvora već u svibnju", izjavio je za list potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić

Po ocjeni Mirčića svjedoci Tužiteljstva su dosad "svjedočili u njegovu korist pa nema potrebe da i on izvodi svoje. To će ubrzati proces u Haškom tribunalu i realno je očekivati da će u svibnju biti izrečena presuda".

Predsjednik SRS-a za Vojvodinu je u razgovoru za "Građanski list" ocijenio da se Srbija nalazi u velikoj ekonomskoj i političkoj krizi, koja se produbljuje zbog toga što je "vladajuća koalicija, ne vodeći računa o svojoj političkoj odgovornosti nakon izbora, dovela Srbiju u situaciju da nema jasno stajalište ni o kom pitanju".

Mirčić zato smatra da je rješenje za ovu situaciju u Srbiji dolazak Vojislava Šešelja iz Haaga.

"Izlaskom Vojislava Šešelja Srbija dobiva čovjeka koji ima sve liderske odlike, snagu i političku moć koja se temelji na dosta jakoj partiji. Njegova osobna i politička karizma je u svakom slučaju neprikosnovena, a iz Haškog tribunala će izaći još jači. Šešelj ima jasnu viziju o tome kako Srbija može izaći iz ove političke i ekonomske krize. Taj put, po uzoru na Rusku Federaciju, naravno, razmjerno uvjetima u Srbiji, Vojislav Šešelj će predočiti po izlasku iz zatvora", naveo je Mirčić.

Srpska radikalna stranka podijelila se koncem prošle godine kada su stranku napustili Šešeljevi zamjenici Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, te formirali novu Srpsku naprednu stranku.

Šešelj je ostao lider SRS-a, ali ova stranka ima manju popularnost od novoformirane Srpske napredne stranke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!