ČAČIĆ SPREMAN NA SVE

'Računam na zatvor i preuzimam odgovornost'

05.02.2010 u 11:42

Bionic
Reading

Prvi put nakon prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj i u kojoj su poginule dvije osobe, predsjednik HNS-a Radimir Čačić odlučio je odgovoriti na sva otvorena pitanja

Računa li na zatvorsku kaznu, pitali su novinari, a Čačić je odgovorio: 'Računam na sve mogućnosti, osjećam osobnu odgovornost i žaljenje, a moju stvarnu odgovornost odredit će sud i to ne želim prejudicirati.'

Čačić nije htio odgovarati na pitanja o uvjetima na cesti u vrijeme kada se nesreća dogodila, demantirajući spekulacije da nije bio sam u automobilu. Odlučio je ne povući se iz politike jer je, kaže, njegov posao javan i smatra da je primarno pitanje je li ga u stanju obavljati časno i odgovorno.

'Moj napor uvijek je bio postupati časno i dostojanstveno, odmah sam rekao da preuzimam odgovornost, a birači će procijeniti ponašam li se časno i odgovorno', naglasio je šef HNS-a.

U slučaju da ga pravomoćna presuda spriječi u obavljanju dužnosti predsjednika HNS-a, Čačić će se povući iz politike. Ne boji se političkih suparnika koji bi mu mogli spočitavati tu nesreću, a na primjedbe da se nije ispričao žrtvama, rekao je:

'Svoje osjećaje ne mogu vama prenositi, a kad sam dobio adresu obitelji poginulih izrazio sam svoj najdublji žal.' Priznao je da nije u kontaktu s gospođom koja je preživjela nesreću. Čačić je uvjeren da ovaj slučaj neće naštetiti ugledu HNS-a zbog 'dubinske snimke kako javnost gleda na nesreću'.