osnivač wagnerovaca

Putinov bliski suradnik nahvalio Zelenskog: 'Snažan, samouvjeren i drag dečko'

01.11.2022 u 21:28

Bionic
Reading

Bliski saveznik Vladimira Putina i osnivač zloglasne paravojne grupe Wagner nahvalio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, opisavši ga kao snažnog i samouvjerenog vođu kojega ne treba podcjenjivati

'Iako je u ovom trenutku predsjednik zemlje koja je neprijateljski nastrojena prema Rusiji, Zelenski je snažan, samouvjeren, pragmatičan i drag momak', rekao je Jevgenij Prigožin u priopćenju koje je objavljeno na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte, a prenijela ga je njegova tvrtka za catering Concord.

'Nemojte ga podcjenjivati', dodao je.

Ruska politička analitičarka Tatjana Stanovaja izjavila je kako je zanimljivo da Prigožin iznosi stavove koji se razlikuju od Putinovih, a drugi ih se možda ne bi usudili reći, prenosi Juarnji list.

Podsjetimo, poljednjih tjedana Prigožin se, zajedno s čečenskim vođom Ramzanom Kadirovim, u nekoliko navrata rugao učincima ruskih generala u Ukrajini.

  • +4
Jevgenij Prigožin Izvor: Profimedia / Autor: Alexey DRUZHININ / AFP / Profimedia

Stanovaja smatra kako Prigožin ne želi preuzeti ulogu političkog moćnika. 'Mislim da je to za njega više kao poslovni projekt koji treba ‘prodati‘ Putinu kako bi bio bliže povezan s Kremljom', kaže.