TAJNI RAT

Putinov biograf tvrdi da je šef Kremlja osnovao mrežu boraca radi destabilizacije Zapada

15.04.2016 u 14:36

Bionic
Reading

Prvi čovjek Kremlja, ruski predsjednik Vladimir Putin osnovao je mrežu tajnih elitnih boraca koji imaju cilj destabilizirati Njemačku i ostale države Zapadne Europe, piše za njemački Bild Putinov biograf i novinar Boris Reitschuster

Prema ovom kremljologu i autoru četiri bestselera o ruskim političkim elitama, Putin je formirao mrežu diverzanata i provokatora koji imaju dozvole za ubojstva i spremni su za terorističke akcije na svaki mig Moskve.


Cilj tih borbenih skupina, tvrdi Reitschuster u svojoj najnovijoj knjizi ‘Putinov tajni rat’, izazivanje je nemira i destabilizacija političkih i društevnih demokratskih procesa u zemljama Zapadne Europe.

Novinar u svojem bestseleru tvrdi kako Putin preko škola u kojima se trenira ruska borilačka vještina systema kontrolira skupine u Njemačkoj i njoj susjednim državama. Pozivajući se na istraživanjima zapadnih obavještajnih službi, Reitschuster navodi kako u tim školama uglavnom treniraju obični sportaši, ali kako su ih osnovale ruska tajna vojna služba GRU i zapovjednici postrojbi za specijalne namjene VDV koje novinar smatra stupovima Putinova tajnog rata protiv Zapada.
 
Reitschuster tvrdi kako su zapadne tajne službe samo prošle godine identificirale tristotinjak osoba koje su bliske osnivačima tajnog društva koje se kriju iza škole borilačkih vještina te kako su škole paravan za tajne susrete ruskih agenata, a istovremeno i središta za novačenje novih boraca spremnih na sve zapovijedi Kremlja.

U Putinovu tajnom odredu ima vojnika, policajaca, sudskih službenika, ali i pripadnika njemačkih policijskih i vojnih elitnih jedinica GSG9 i KSK, tvrdi njemački novinar. Pripadnici skupine Systema održavaju vojne vježbe u švicarskim planinama, dok dio obuke obavljaju u Češkoj. Povezani su kozačkim udruženjima, a dio pripadnika novače iz ruske motociklističke skupine Noćni vukovi čiji je predsjednik Aleksandar Zaldastanov, najbolji Putinov prijatelj.

Prema informacijama kojima raspolaže Reitschuster, ova skupina tijesno surađuje s pripadnicima desničarskog pokreta Pegida i njegovih ogranaka koje novači i šalje na obuku u Rusiju gdje svladavaju borilačke vještine bez pravila te rukovanje oružjem i eksplozivom, ali i sudjeluju u predavanjima o sabotažama i diverzijama.