POLICAJCI PODMIĆENI MESOM

'Pusti ga. Trebat će nam prasetine i voletine za čobanac'

19.12.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Detalji bizarne priče s elementima crne humoreske, gdje su u naslovnim ulogama policajci s jedne, odnosno prometni prekršitelji s druge strane izneseni su u srijedu u nastavku suđenja bivšem načelniku Policijske postaje Dalj Mariju Marinoviću i njegovim kolegama. Riječ je o slučaju koji se može nazvati 'slučaj prasići' budući da su dva odojka označena kao dio mita koji je, prema USKOK-ovoj optužnici, Marinović primio od Krešimira Saka za sređivanje kazne za brzu vožnju, piše Jutarnji list

Osim odojcima, Sak se Marinoviću i daljskim policajcima odužio i sa 15 kilograma junetine za čobanac, što je sve poslije pojedeno na zabavi PP Dalj, a gosti su im bili i njihovi kolege policajci iz Bača u susjednoj Srbiji. No priča o tome kako su praščići i junetina došli na trpezu iznesena je na suđenju u srijedu kad su se preslušavali audiozapisi koje je USKOK snimio tijekom akcije prisluškivanja Marinovića.

Radnja počinje, podsjeća Jutarnji, krajem lipnja prošle godine, kada Sak prvi put naziva Marinovića i žali mu se da ga je jedan policajac zaustavio zbog brze vožnje te ga moli da pokuša srediti da mu se ne napiše kazna. Bio je neradni dan. Marinović je zvao šefa smjene i preko njega poručio prometnom policajcu da ne piše ništa.


'Dujko je zaustavio jednoga. Neka mu ne piše ništa. Trebat će nam kad bude trebalo prasetine i voletine... Vi samo javite Dujku', rekao je Marinović šefu smjene, a nedugo zatim 'problem' je riješen. Sak je ostao bez kazne.

A onda je 17. listopada prošle godine Marinović nazvao Saka i rekao mu da za četiri dana imaju zabavu i da bi im trebala 'dva prasića i 15 kile junetine za čobanac'. Nakon tri dana krenulo se u realizaciju dovoza odojaka i junetine iz Osijeka i Dalja, za što je bio zadužen daljski policajac Željko Sadlek, koji je službenim policijskim kombijem pošao u Osijek, gdje se trebao naći sa Sakom i preuzeti meso. No, Sadlek, koji je prema Sakovim tvrdnjama 'bio namazan k'o avion' (pijan), pri preuzimanju mesa policijskim kombijem udara u Sakov BMW terenac. Oba su automobila tada ogrebena, ali je policijski bio više oštećen. Meso je ipak stiglo do Dalja, a zabava je sutradan održana.