SLUČAJ ČAČIĆ

Pusić: Podmeću mi neprijatelji HNS-a

03.07.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova smatra da neimenovani izvori 'bliski vrhu te stranke' koji po medijima šire informacije da je planirala puč protiv Radimira Čačića nisu bliski, već neprijateljski stranci

'To ne mogu biti izvori bliski stranci jer to nitko iz vrha stranke sigurno nije rekao, to mogu biti samo izvori neprijateljski stranci', kazala je Pusić.

Potpredsjednica stranke našla se u epicentru zanimanja javnosti nakon što u subotu nije stigla u Sveti Martin na Muri gdje se održavao stranački skup HNS-a. Tako je nakon nepravomoćne presude za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj gdje je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 22 mjeseca s rokom kušnje od tri godine Čačić odbacio pozive na ostavku, ali njegove najbliže suradnice nije bilo do njega.

Mediji su odmah počeli spekulirati da je krenula u rušenje Čačića. Ipak, Pusić ih je brzo demantirala pojavivši se na međimurskom skupu 'narodnjaka' u nedjelju, odakle je poručila da je najvažnija stabilnost vladajuće koalicije koju bi Čačićev odlazak destabilizirao. 'Ja sam to prva rekla, a vidim da sada to govore i neki iz SDP-a', poručuje Pusić. U utorak je Večernji list otišao i korak dalje navodeći da je Pusić zaista pokušala puč, ali se povukla kada je shvatila da neće uspjeti.

Pusić opovrgava bilo kakvo planiranje puča. 'Ne vidim ja što bih to planirala ili ne planirala ili pokušala planirati. Na vlasti nije nekakva diktatura pa da se radi nekakav puč. Puč je samo u nečijim glavama', kazala je ministrica i potpredsjednica HNS-a za tportal. Ona priznaje da problema ima i da se o njima razgovara unutar stranke, ali ništa više od toga.