ODLAZI ILI OSTAJE?

Pusić: Čačić ne može biti u vrhu stranke dok je u zatvoru

01.02.2013 u 19:42

Bionic
Reading

Prva potpredsjednica Vlade, ujedno i potpredsjednica HNS-a, Vesna Pusić izjavila je nakon sjednice Vlade kako misli da aktualni stranački predsjednik Radimir Čačić 'neće biti u politici u vrijeme služenja kazne. 'Kad izađe iz zatvora, na njemu je odluka. Može kao i svatko drugi sudjelovati u politici, a na koji način - to ćemo vidjeti', rekla je Pusić

Predsjednik HNS-a u odlasku Radimir Čačić, objavio je Večernji list, našao je način kako ostati u vrhu stranke i nakon odlaska u zatvor. Početkom tjedna mjesto predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, koje mu automatski osigurava mjesto u Predsjedništvu HNS-a, prepustio mu je Milorad Batinić.

Navodno je takav potez razljutio Čačićeve kolege iz vodstva HNS-a, pa su počeli razmišljati da ga izbace iz stranke. Večernji list piše kako je već prije pokušao nagovoriti HNS-ovce da ga potpredsjednička funkcija čeka nakon izlaska iz zatvora, ali i da se izglasa zaključak koji bi mu jamčio povratak na mjesto prvoga potpredsjednika Vlade.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odbio je, nakon sastanka s predstavnicima uprave i sindikata Brodosplita, Brodotrogira i 3. maja, komentirati medijske napise o ostanku Radimira Čačića u vrhu stranke. Odgovorio je kako 'nije koncentriran, niti može misliti o tome' te rekao kako mu je važnije misliti o tisućama zaposlenih u brodogradilištima te agenciji Moody's.

'Stranka zna kamo ide. Imamo stranački sabor u trećem mjesecu, biramo novu predsjednicu i što se političkog sustava tiče nama tu nikakvih problema', samo je rekao Vrdoljak, znakovito naglasivši kako HNS-ovci u ožujku biraju 'novu predsjednicu'.

I ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, slično kao i kolegica joj Vesna Pusić, smatra kako je 'prirodno da se netko tko služi kaznu - privremeno povuče'.

Vrdoljak o Čačiću i HNS-u