OGLASILA SE ŠEFICA STRANKE

Pusić: Berislav Šipuš je logično rješenje za nasljednika, ali...

25.03.2015 u 16:07

Bionic
Reading

Nakon što je HNS-ova Andrea Zlatar razriješena dužnosti ministrice kulture zbog nepravilnosti u njezinom resoru, o svemu se oglasila i šefica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Novinarima nije htjela otkriti tko će zamijeniti Zlatar Violić na čelnom mjestu Ministarstva kulture

Andrea ZlatarViolić nije ranije trebala podnijeti ostavku, kazala je u izjavi novinarima šefica HNS-a Vesna Pusić

'Trebala je napraviti sad kad je napravila. Podnijela je ostavku jer preuzima odgovornost i to je konzekvenca za neuredno poslovanje do kojeg je došlo i nadam se da će svi u budućnosti od sada poštovati te standarde i ako slučajno dođe ikad to takve situacije, ponašati se na isti način kao i ona', kazala je Pusić.

Rekla je da Zlatar nije bila krivi izbor za tu poziciju jer se radi o osobi koja je jedna od 'najvećih stručnjakinja za kulturu'.

Upitana je li cijela situacija šteta i za stranku, Pusić je odgovorila da joj je prije svega žao odlaska ministrice.

'Pa mislim, žao mi je da je jedna obrazovana i prvoklasna osoba i stručnjakinja u području kulture i što više ne vodi taj resor. To mi je stvarno žao, a sve ostalo je sekundarno što se stranke tiče. Stranka samo pokazuje da drži standarde i da on njih neće odstupiti kad se radi o financijama i ovakvim stvarima', kazala je Pusić.

S obzirom na to da sukladno koalicijskom sporazumu resor kulture potpada pod HNS, ta će stranka morati izabrati i zamjenu za Zlatar Violić. Na pitanje ima li HNS već zamjenu za bivšu ministricu, Pusić je rekla: 'Sigurno će netko obavljati taj posao.'

Novinari su je upitali hoće li zamjenik biti Berislav Šipuš.

'Berislav Šipuš je zamjenik. On je zamjenik ministrice i on će svakako od trenutka prihvaćanja ostavke obavljati taj posao, jer je to u njegovoj nadležnosti', rekla je Pusić.

Na dodatno pitanje hoće li Šipuš biti i nasljednik Zlatar Violić na poziciji ministra kulture, Pusić nije htjela ništa otkriti.

'Kako ćemo dalje to riješiti, moramo vidjeti. Dogovorit ćemo se. To je jedno logično rješenje, ali moramo prvo vidjeti s obzirom na datum izbora, o koliko mjeseci se radi... na koji način će se ta zadaća riješiti', rekla je Vesna Pusić.