HNS POTVRDIO KANDIDATURU

Pusić: Afera Podravka kao malverzacije iz 90-tih

26.09.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke (HNS) potvrdio je danas kandidaturu Vesne Pusić na predstojećim predsjedničkim izborima ocijenivši da je Hrvatska spremna za prvu ženu predsjednicu države, objavio je na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjednik Središnjeg odbora stranke Ivan Vrdoljak

'Hvala mojoj stranci što me kandidirala, to je za mene velika čast i obveza', kazala je Pusić uz ocjenu kako je njezina pobjeda i obveza stranke prema Hrvatskoj. 'U ovom trenutku u Hrvatskoj vlada pesimistična atmosfera, ljudi se boje i imaju osjećaj da je Vlada izgubila orijentaciju, da nas nitko ne vodi i ne voli', ustvrdila je Pusić.

Smatra međutim da Hrvatska ima temelje da bude uspješna zemlja ali joj treba nova izvršna vlasti, čemu će, istaknula je, nakon pobjede na predsjedničkim izborima, HNS također dati svoje doprinos.

Pusić je govorila i o jučerašnjoj odgodi sjednice Odbora za pitanja EU slovenskog parlamenta o deblokadi Hrvatske, rekavši kako i taj događaj pokazuje da su dogovori između hrvatske i slovenske Vlade na klimavim nogama te da posao nije završen. Pogotovo, dodala je, stoga što se u petak očekuje u Bruxellesu međuvladina konferencija o pristupanju Hrvatske u EU.

Zamoljena da prokomentira HDZ-ov prijedlog da se u Ustav unese odredba o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala, Pusić je kazala kako se radi o preuzimanju ideje SDP-a, dok joj cijela situacija u 'Podravki' podsjeća na brojne prethodne malverzacije, za koje nitko nije odgovarao.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je kako sve relevantne ankete i raspoloženje javnosti pokazuje da je SDP trenutno najjača politička snaga, da je HDZ u snažnom opadanju te da centar predstavlja HNS, dok ostali ne prelaze dva posto glasova.

Čačić smatra da je politička scena na taj način definirana te da HNS ima ključnu ulogu i snažnu bazu od 41.000 članova koji će uspješno iznijeti kampanju Vesne Pusić te dati najkvalitetnije kandidate na parlamentarnim izborima kada do njih dođe