ZBOG RAŠKOVIĆA

Pupovac potvrdio da je dao iskaz policiji

03.12.2015 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon što je USKOK naložio policiji izvide zbog navodnih prijetnji i kupnje mandata, policija je počela razgovarati i s ljudima koji su sumnje iznijeli u javnosti. Jučer su na razgovorima bili članovi Mosta, a novinarima u Saboru razgovor s policijom potvrdio je i SDSS-ov Milorad Pupovac

Na pitanje novinara je li bio na razgovoru u policiji, Pupovac je dao do znanja da je policija došla k njemu. 'Ja sam saborski zastupnik i nema potrebe da ja idem na policiju, kao ni itko od mojih kolega. Policija ima toliko poštovanja prema ljudima koji pozivaju na zakonitost, koji upozoravaju na indicije nezakonitosti. Nisam bio u policiji nego sam dao iskaz predstavnicima policije na mjestu koje je predviđeno za nekoga tko je izabran kao saborski zastupnik, jer je policija dužna čuvati dostojanstvo, a ja zakonitost', rekao je Pupovac.

Podsjetimo, nakon što je SDSS-ov Mirko Rašković odbio podržati Zorana Milanovića za mandatara te se požalio predsjednici RH na pritiske iz svoje stranke, Pupovac je iznio sumnju da je na takvu odluku Raškovića utjecao netko iz HDZ-a.

Na pitanje sumnja li da HDZ stoji iza svega, Pupovac je rekao: 'Sve što sam htio reći sam rekao i zato su istražni organi pokrenuli postupak.'

Novinari su ga pitali i je li danas razgovarao s Raškovićem i je li ga tražio da vrati mandat SDSS-u.

'Kao što znate, to je postao predmet istrage državnih organa. Meni se gospodin Rašković prestao javljati prilično davno, kao i predsjedniku stranke. Ako on nema potrebe razgovarati s nama, ako on svoje dojučerašnje prijatelje i stranačke drugove ne smatra vrijednim pažnje, kako mislite da mi koji smo izgubili povjerenje, gubimo potencijalno jedan mandat, doživljavamo to što doživljavamo, kako mislite da mi trebamo imati obavezu da se nekome javljamo', rekao je Pupovac.