olujno nevrijeme

Pupovac obišao stradalo područje u Vukovarsko-srijemskoj županiji

28.07.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a i SNV-a Milorad Pupovac obišao je u petak u nevremenu stradalo područje Vukovarsko-srijemske županije te kazao da je izuzetno značajno što su osigurana sredstava za hitnu sanaciju posljedica nevremena te kako je siguran da će Vlada uložiti još više

Za obilaska stradalih domaćinstava u Srijemskim Lazama, u općini Jankovci, Pupovac je izrazio zadovoljstvo visokim stupnjem mobiliziranosti i solidarnosti mještana.

Zahvalio je lokalnim tvrtkama i zadrugama, općinama i raznim organizacijama koje su zajedno osigurali više od 15.000 crijepova za to područje.

Napomenuo je i kako treba osigurati dodatni građevinski materijal, te određeni broj volontera i stručnih osoba obučenih za određene poslove, poput penjanja po krovovima.

 Pupovac je pohvalio "snalažljivost" načelnika u susjednoj Općini Nijemci rekavši kako mu je žao što se to nije dogodilo i u Jankovcima ali da su se ljudi tu sami organizirali i pomažu jedini drugima.

 "U nekim općinama su uprave bile agilne i smjele i napravile ono što je županija tražila i sugerirala, ali u nekim sredinama, kao što je ova te smjelosti nije bilo", rekao je predsjednik SDSS-a i SNV-a. 

"Vojska je izašla, ne uvijek najbolje opremljena za to, ali je tu, i to je vrlo važno. S druge strane, Crveni križ je tu koliko čujemo, ali ne znamo koliko aktivno pokriva sve potrebe ljudi, a one su velike jer su mnogi ostali i bez hrane. Mi ćemo se svakako i u tom dijelu uključiti i pripomoći", rekao je Pupovac.

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov istaknula je kako je humanost opet učinila svoje i kako su trenutno najpotrebniji volonteri kojih nema dovoljno.

 "Ovdje je dosta staračkih domaćinstava kojima je hitno potrebno osigurati krov nad glavom. Sanacija štete potrajat će sigurno dugo, ali moraju se sve kuće staviti pod krov prije novih najavljenih kiša", kazala je Jeckov.