STIGLO OSVJEŽENJE

I danas ponegdje moguće olujno nevrijeme, od četvrtka stabilnije

26.07.2023 u 06:37

Bionic
Reading

Promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, uglavnom na istoku i Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, a još je tijekom jutra lokalno moguće nevrijeme, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U srijedu još na istoku Hrvatske nestabilno. Bit će umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova, osobito u prvom dijelu dana. Pritom je i ujutro mjestimice moguće i olujno nevrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18 °C, a najviša dnevna između 20 i 23 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku mjestimice biti kiše, ponegdje možda i obilnijih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenjivo oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjerena, podno Velebita jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 18 °C, na moru između 24 i 26 °C.

  • +6
Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

I u Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, često s kišom, osobito u njezinoj unutrašnjosti, gdje pljuskovi mjestimice mogu biti i jače izraženi. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 19 °C, uz obalu između 24 i 27 °C, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 30 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske, gdje će i i u srijedu biti najviše sunčana vremena. No, prijepodne uz umjerenu naoblaku još povremeno može biti lokalnih pljuskova. Puhat će umjeren do jak zapadni i sjeverozapadni vjetar."

  • +10
Na Jadranu od četvrtka opet vruće Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Od četvrtka stabilnije

"Od četvrtka stabilnije - u unutrašnjosti uglavnom suho te djelomice ili čak pretežno sunčano, uz postupan porast temperature zraka. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, uglavnom uz rijeke. Na Jadranu od četvrtka pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Na sjevernom dijelu povremeno može biti umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, od petka jugozapadni i jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.