sudjeluju u vlasti

Pulski Možemo angažiran na rješavanju problema na Kaštijunu

09.08.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Predstavnici pulskog Možemo zadovoljni su dobrom suradnjom s koalicijskim partnerima u prvih mjesec dana te nastojanjima da Gradska uprava postane učinkovita i transparentna, a angažirani su i u rješavanju problema u Županijskom centru za gospodarenje otpadom na Kaštijunu.

"Prvih 30 dana sudjelovanja u koalicijskoj vlasti obilježila je dobra suradnja s koalicijskim partnerima u predstavničkoj vlasti, kao i s izvršnom vlašću", rekla je koordinatorica stranke Možemo! Pula i predsjednica pulskog Gradskog vijeća Dušica Radojčić.

To, dodala je, omogućava one promjene koje Pula tako dugo čeka u smjeru učinkovitijeg i transparentnijeg rada i responzivnosti Gradske uprave na potrebe građana, racionalizacije rada trgovačkih poduzeća i javnih ustanova kako bi javne usluge koje te institucije pružaju bile dostupne, učinkovite i ekonomične.

Radojčić je na konferenciji za novinare ustvrdila kako su predstavnici stranke Možemo u samo mjesec dana dana dali veliki doprinos u pronalaženju i provedbi novih rješenja za nagomilane probleme.

Izvijestila je da su u mjesec dana pripremili dokumentaciju za prijavu na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova uklanjana nepropisno odbačenog otpada, a što se dosad plaćalo iz gradskog proračuna, a pokrenuli su i prijavu Grada Pule na natječaj za nabavu spremnika za građane za biootpad i otpadno jestivo ulje.

"Intenzivno smo angažirani u rješavanju problema na Kaštijunu, predlažući provediva rješenja. Jedno od takvih rješenja je i poziv velikim turističkim tvrtkama na partnerstvo u zbrinjavanju njihovog proizvodnog otpada, tj. pronalaženju najboljeg rješenja za njegovo zbrinjavanje mimo Kaštijuna, koji ga više ne može primati", ustvrdila je Radojčić.

Vijećnici Možemo inicirali su i ideju otvaranja Muzila građanima.