ISTRAGA O ILEGALNOM POBAČAJU

Pulski ginekolog vratio se na posao

29.01.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Pulski ginekolog dr. Roki Gjoni , koji je u utorak oko 17 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog sumnji da je ilegalno prekinuo trudnoću pacijentici i nesavjesno liječio, nakon saslušanja pušten je na slobodu

S njim je uhićena i 53-godišnja medicinska sestra pod sumnjom da je zajedno sa spomenutim ginekologom obavila abortus. Ginekolog i medicinska sestra u srijedu su se vratili na posao.

Dr. Gjoni i medicinska sestra su prije mjesec dana 33-godišnjakinji ilegalno obavili prekid trudnoće. Nagađa se da je riječ o izvanmaterničnoj trudnoći i takav se prekid trudnoće ne smije obavljati u ambulantama, nego isključivo u bolnici.

Pacijentici je naknadno pozlilo i otišla je u Opću bolnicu Pula, gdje je u nedjelju uspješno operirana i još je na Odjelu ginekologije pulske Opće bolnice.

S druge strane, ginekolog tvrdi da se nije radilo o abortusu budući da nije odstranio plod. On tvrdi da je pacijentici prije mjesec dana na maternici skinuo gestacijski sakus, vrećicu veličine pet milimetara u kojoj nije bilo embrija i da joj nakon zahvata nije pozlilo.

Zdravstveno stanje 33-godišnje pacijentice je stabilno i izvan je životne opasnosti, rekao je rukovoditelj ginekologije pulske Opće bolnice Davor Zoričić za Jutarnji list.

Dojavu o ilegalnom prekidu trudnoće policija je zaprimila iz Opće bolnice Pula. Ako se ginekologu dokaže krivnja, može dobiti od šest mjeseci do tri godine zatvora.