gradsko vijeće splita

Puljak s dnevnog reda povukao odluku o poskupljenju dječjih vrtića, evo i zašto

15.09.2022 u 09:58

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak odgodio je odluku o povećanju cijene smještaja djece u vrtićima, a bilo je predloženo plaćanje 600 kuna umjesto dosadašnjih 480 kuna mjesečno

'Povlačimo prijedlog s dnevnog reda kako bismo u idućih mjesec dana dodatno prodiskutirali i argumentirali zašto postoji potreba za usklađivanjem cijena i povećanjem standarda naše djece u dječjim vrtićima', rekao je Puljak na početku sjednice Gradskog vijeća.

Prethodno je vijećnica Mosta Ivana Ljulj Cvitanić zatražila da se o poskupljenju vrtića na današnjoj sjednici raspravlja u prvom čitanju te da se konačna odluka donese u budućnosti. Upravo Most to je prethodno javno zatražio u priopćenju.

'Samo kvalitetnim radom i detaljnom analizom može se donijeti dobra odluka u korist djece te ovim putem pozivamo sve vijećnike da se odluka ne donosi preko noći, da ne udaramo na budžete splitskih obitelji koje su pogođene troškovima sa svih strana', smatraju u splitskom Mostu.

  • +2
Sjednica Gradskog vijeća Splita Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandžić

Današnja sjednica vrlo je opsežna, s 56 točaka dnevnog reda, među kojima su odluke o kandidaturi Splita za Europske igre 2027., o kreditu tvrtke Split parking za izgradnju novih garaža, o novim koeficijentima zaposlenih u gradskoj upravi te o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Srećka Šestana, o čemu je tportal jučer pisao. Puljak je uvjeren da će zadnja odluka biti usvojena te da će je potvrditi i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

'Nadam se da neće ići protiv volje građana Splita', poručio je splitski gradonačelnik.