POZIVA HDZ NA SUČELJAVANJE

Puljak: 'Moj protukandidat na ovim izborima je Plenković. Optužuje me za nepotrebne izbore, a sam ih je izazvao u Novskoj'

29.04.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik u ostavci Ivica Puljak pozvao je HDZ-ovog kandidata na predstojećim izborima Zorana Đogaša na javno sučeljavanje te da se 'prestane skrivati iza Andreja Plenkovića'

'Moj stvarni protukandidat na ovim izborima je Andrej Plenković, koji baš danas ulazi u povijest kao najdugovječniji hrvatski premijer. Obećavao je promijeniti HDZ i Hrvatsku, ali to se nije dogodilo. Jučer je ovdje u Splitu optužio mene da sam izazvao nepotrebne izbore, a upravo on je istog dana postavio gradonačelnika Novske za svog novog ministra i tako izazvao izbore u tom gradu. Oni su valjda bili potrebni', rekao je Puljak na konferenciji za medije.

'Dakle pozivam kandidata HDZ-a da izađe pred građane i u civiliziranom razgovoru objasni koje su to njegove ideje za Split. Poziv vrijedi i ostalim kandidatima, ali prije svega onom iz HDZ-a. Sučelit ćemo dva modela upravljanja: mi smo promovirali i u ovih deset mjeseci implementirali model bez pogodovanja, s javnim natječajnima i uvođenjem reda. Model HDZ-a, Keruma i ostalih partnera jesu pogodovanje, stranačko zapošljavanje, kriminal, korupcija i klijentelizam', dodao je Puljak. Istaknuo je kako očekuje da će Vlada raspisati izvanredne izbore u Splitu već idućeg tjedna te da bi se oni trebali održati koncem lipnja.

  • +24
Puljak i zamjenici podnijeli ostavke Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

'Bilo bi lijepo da gospodin Đogaš pristane na sučeljavanje idejama, da prestane biti smokvin list Ante Sanadera, Vice Mihanovića i ostalih HDZ-ovaca', kazao je Puljak. Od građana Splita, kaže, očekuje još veću podršku na izborima.

'Najteže je bilo dokazati da se mogu dogoditi promjene. Nitko nije očekivao da će se u deset mjeseci dogoditi spektakularne stvari, ali pokazan je smjer kojim ovaj grad treba ići', zaključio je Puljak.