pozitivna kampanja

Puljak zasadio stablo u Splitu i poručio pred nove izbore: HDZ-ov kadrovski potencijal je siromašan

23.04.2022 u 14:59

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Centar i kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak u subotu je u povodu Dana planete Zemlje na šest mjesta u Splitu zasadio stablo, a novinarima je izjavio da je HDZ-ov kadrovski potencijal siromašan te da će njegova izborna kampanja biti pozitivna

"Mi ćemo voditi pozitivnu kampanju i tako tražiti da nam građani daju podršku na izborima kako bismo nastavili politiku uvođenje reda i protiv korupcije, klijentelizma, kriminala u Splitu", rekao je Puljak.

Dodao je kako današnje zasađivanje stabala na šest mjesta u Splitu nije dio njegove izborne kampanje.

"No, s druge strane, u politici vam uvijek traje kampanja i sve što radite pokazujete što želite promovirati, a mi ovom sadnjom stabla promoviramo ekološke ideje da trebamo biti odgovorni prema planeti Zemlji", rekao je Puljak.

Osim Puljka svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita do sada je najavio i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum dok je splitski HDZ kao nestranačkog kandidata za gradonačelnika predložio Zorana Đogaša.

Puljak je danas kazao kako njege ne zanimaju ostali kandidati nego želi da se građani izjasne za kakvu su politiku. Komentirajući nedavne kritike predsjednika HDZ-a i premjera Andreja Plenkovića koji je za stranku Centar rekao da je "propala ekipa koja je odvela Splićane na izbore", Puljak je ocijenio da je HDZ uhvatila nervoza.

"Njih je uhvatila nervoza, jer nisu imali svojeg kandidat za splitskog gradonačelnika nego im je kandidat nestranački, a to pokazuje siromašni kadrovski potencijal HDZ-a", smatra Puljak.

Po njegovom tumačenju, premijer Plenković zna da je ovo što se događa u Splitu "borba protiv načina i model upravljanja HDZ-a". Za sinoćnji potres koji je uzdrmao veći dio BiH i Dalmacije, Puljak je kazao da je to bio neugodan potres na koji ljudi mogu gledati kao na upozorenje Zemlje da trebamo voditi računa o planetu. "Dobra vijest je da postoji sustav ranog upozorenja po kojem su mnogi sugrađani koji imaju Android (mobitele) primili čak i nekoliko minuta ranije upozorenje o potresu", dometnuo je Puljak.