split bez gradonačelnika

[FOTO/VIDEO] Puljak i zamjenici Ivošević i Kuzmanić podnijeli ostavke

08.04.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u petak su i formalno podnijeli ostavke na svoje dužnosti, no na opće iznenađenje to je učinio i drugi zamjenik Antonio Kuzmanić

Time je izbjegnut pravni kaos koji se mogao dogoditi jer je Vlada objavila mišljenje po kojemu Kuzmanić ne može obnašati dužnost gradonačelnika još nekoliko tjedana, do raspuštanja Gradskog vijeća, već je najavila imenovanje svog povjerenika za Split.

'Mi nismo htjeli dogovore sklapati u kafićima. Radije ćemo izgubiti na izborima nego se na takav način odnositi prema javnom novcu i građanima grada Splita. Premda smo znali da on može voditi grad i obavljati tehničke poslove, a i danas znamo da smo u pravu, nismo htjeli do beskonačnosti diskutirati o raznim pravnim smicalicama s HDZ-om jer je to njihov teren. Oni zamute vodu , izdaju ilegalno mišljenje, lupe pečat ministarstva i potom dijele plijen svojim kolegama. Želimo u narednom periodu razgovarati isključivo o budućnosti grada. Mi živimo za Split, a ne od Splita', rekao je Puljak.

Od svih gradskih vijećnika očekuje da na predstojećoj sjednici za tri tjedna također podnesu ostavke, te da se istovremeno održe izbori za gradonačelnika, Gradsko vijeće i za kotarske vlasti. Puljak je objavio da se privremeno vraća poslu profesora na fakultetu.

Nakon formaliziranja ostavki splitske izvršne vlasti, gradske službe o tome trebaju obavijestiti Vladu koja će potom imenovati povjerenika za Split i raspisati izbore koji se trebaju održati u roku od 90 dana.

'Pokazali smo da nam je u interesu grad Split, a ne pravne smicalice kojima se služi HDZ', zaključio je splitski gradonačelnik u ostavci.

Puljak, Ivošević i Kuzmanić su, kako su i najavili, po odlasku s dužnosti otišli u centar grada družiti se s građanima.

  • +24
Puljak i zamjenici podnijeli ostavke Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX