problemi u splitu

Puljak: HDZ pokušava stvoriti aferu na Marjanu

22.02.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak odbacio je u četvrtak optužbe HDZ-a za kriminalne radnje gradskog vijećnika Srđana Marinića i ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Marka Pejnovića, ustvrdivši da HDZ pokušava stvoriti aferu oko Park šume Marjan.

„Imamo priliku vidjeti kako djeluju udružene snage HDZ-a i jednog medija u pokušaju da se od svega što smo napravili na Marjanu napravi afera. Cilj toga je zaštita interesa bespravnih graditelja na Marjanu jer smo im stali na put, sada nas treba medijski oblatiti tako da građani požele da se nas makne, a na Marjan vrati nered“, izjavio je Puljak.

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta zatražio je ostavke Marinića i Pejnovića i pozvao na odgovornost dogradonačelnika Bojana Ivoševića ustvrdivši da su sudjelovali u fiktivnoj javnoj nabavi tako što su tvrtku "Lipov gaj" kao izvođača radova uveli u posao prije no što je javna nabava završila.

Također je rekao da je Pejnović samo formalno ravnatelj ustanove jer zapravo Marinić i Ivošević paralelno upravljaju Park šumom.

Puljak je odbacio Šutine tvrdnje rekavši za Marinića da je jedan o inicijatora osnivanja Jave ustanove za upravljanje Park šumom Marjan radi zaštite Park šume od bespravnih graditelja.

Naši politički suparnici su, ocijenio je  Puljak, toliko dezorijentirani da su izabrali stvarati slučaj od mjesta na kojem imamo spektakularne rezultate u posljednje dvije i pol godine, stoga im se zahvaljujem što su nam dali priliku da aktualiziramo tu temu.

Naglasio je da su zatekli potpuno devastiranu Javnu ustanovu u kojoj je radilo 60 ljudi, a služila je isključivo kao "parking za HDZ-ove i Kerumove kadrove."

Rezultat te nebrige i devastacije bio je potkornjak koji je umalo uništio cijeli Marjan, podsjetio je Puljak dodavši kako je u tijeku restrukturiranje Javne ustanove, a broj zaposlenika smanjen je sa 61 na 40.

Komentirajući 12 vijećničkih potpisa HDZ-a, Domovinskog pokreta i Hrvatske građanske stranke za sazivanje tematske sjednice posvećene Park šumi Marjan, poručio je kako jedva čeka sjednicu "na kojoj ćemo detaljno govoriti o tome što smo zatekli, a što napravili na Marjanu“.