preko maila

Puljak: 'Đerek je odjednom počela komunicirati pisanim putem'

08.08.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Suradnja s Majom Đerek bila je uobičajena do trenutka kada je sa mnom odjednom počela komunicirati pisanim putem, preko maila, tvrdi gradonačelnik Ivica Puljak na današnju najavu te suspendirane službenice da će prijaviti njega i zamjenika mu Bojana Ivoševića za mobing i difamaciju

Kako je rekao, tada je shvatio da nešto nije u redu s obzirom da se sadržaj njenih mailova nije poklapao sa stvarnim događajima na sastancima, kolegijima i susretima u živo. Razgovarao je, kaže, o tome s Majom Đerek i zamjenicima, nakon čega je bio u uvjerenju da su nesporazumi riješeni.

"Inače, rješavanje razmirica u međuljudskim odnosima u kompleksnom sustavu kao što je Grad Split je svakodnevni i uobičajeni dio radnog dana gradonačelnika. U centru najvećeg broja razmirica najčešće je bila bivša pročelnica Đerek što je značajno usporavalo i otežavalo radne procese u gradskoj upravi", rekao je Puljak.

  • +4
Maja Đerek i Ivica Puljak protiv nasilja nad dužnosnicima Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Đerek je prethodno ustvrdila da ju je Ivošević nazivao "autističnom i glupom", da se često petljao u poslove odjela kojima nije bio nadležan. Prema njoj je bio verbalno agresivan i s njim se nije moglo normalno komunicirati. Od gradonačelnika Puljka je tražila da je zaštiti, a on je rekao da problema nema.

Tvrdi i da je Puljak sam sebi dao za pravo da tumači pozicije vlasti što se dogodili i prejudicira odluku bilo kojeg suda o suspenziji .