jedan od najvažnijih sportskih objekata

Pula dobila kompleks Gradskih bazena 'Pula-Pola'

18.12.2018 u 15:08

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnih radova, prijepora oko dimenzija i probijanja rokova, u utorak je u Puli svečano otvoren novoizgrađeni kompleks javnih Gradskih bazena 'Pula-Pola'

Zahvalivši svim sudionicima u tom opsežnom projektu, kompleks su otvorili gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego, koji su tom prigodom izrazili zadovoljstvo realizacijom jednog od najvažnijih sportskih objekata u Puli u posljednjih nekoliko desetljeća, čime je znatno obogaćena ponuda sportskih sadržaja u gradu.

'Gradski bazen je izgrađen kako bi u njemu sportaši pulskih plivačkih klubova, vaterpolskog kluba i triatlon kluba imali što bolje uvjete za trening te kako bismo svojim najmlađim sugrađanima omogućili sportski razvoj u primjerenim uvjetima', rekao je Miletić i dodao da će kompleks biti dostupan svim građanima bez obzira na dob, a prilagođen je i osobama s teškoćama u kretanju.

'Doista sam sretan što danas prisustvujemo otvaranju kompleksa javnih Gradskih bazena 'Pula-Pola', nešto što smo si bili zadali kao prioritet kada govorimo o sportskoj infrastrukturi. Posebno mi je drago što se u pripremu projekta uložilo vremena, udružile sportske udruge i uključilo građanstvo kako bismo danas bili svjedoci otvorenju Gradskih bazena po mjeri građana Pule', poručio je Miletić.

Kako se rečeno na svečanom otvorenju, Gradski bazeni 'Pula-Pola' postaju drugi dom za gotovo 400 djece koja će u njima svakodnevno trenirati kroz četiri pulska sportska kluba – Plivački klub 'Pula' i Plivački klub 'Arena', Vaterpolski klub 'Pula' te Triatlon klub 'Pula'. S novim bazenima na raspolaganju će im biti pet puta više staza i termina nego do sada, prilikom treniranja u Valbandonu.

  • +20
Svečano otvorenje novog Gradskog bazena Pula Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Prije svega koristim priliku da zahvalim svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Rezultat toga je današnje otvorenje moderno uređenoga, sadržajno bogatog kompleksa javnih Gradskih bazena koji je izgrađen u skladu s najvišim standardima struke. Veseli me da je ovaj kompleks s obzirom na neto površinu izgrađen u kraćem roku u odnosu na druge bazene ovog kapaciteta u našoj zemlji', istaknuo je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

U sklopu novog kompleksa građanima će na raspolaganju biti tri bazena - vaterpolski bazen dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara te bazen za malu djecu dimenzija 7x6 metara. Prostor čini i spa zona s četiri saune te funkcionalna i fitness dvorana.

Direktor Pula sporta Ivan Glušac je rekao kako je cijena od 53,5 milijuna kuna bila ugovorena na natječaju te da će se konačna cijena izgradnje znati kad bude završen cijeli kompleks s popratnim sadržajima.