žarko puhovski

'Milanović sve više zauzima Tuđmanova stajališta, traži poziciju suverenista, negira Haag i govori o rađanju Hrvatske u 9. stoljeću'

11.08.2020 u 12:41

Bionic
Reading

'Milanović sabotira Plenkovića. Kako? Pa Plenković sve više zvuči kao nevladine organizacije, a Milanović sve više zauzima Tuđmanova stajališta, on je otišao na drugu stranu, traži poziciju suverenista, negira Haag i govori o rađanju Hrvatske u 9. stoljeću', komentirao je politički analitičar Žarko Puhovski aktualne događaje

'Očito je da je Milanović na sceni traži nišu koja će biti samo njegova', dodao je politički analitičar Žarko Puhovski gostujući na N1 televiziji gdje je komentirao aktualnu situaciju.

Dodaje kako su geste važne jer pomirba počinje simbolima, ali da trebamo misliti o realnom životu, cestama i struji.

'Zanimljivo je kako su tri važne institucije u Hrvatskoj reagirale na Knin. Rimokatolička crkva čiji je nadbiskup pokušao ne pozdraviti Plenkovića, HRT koji je nastavio s nacionalističkim interpretacijama i nakon Plenkovićevog govora jer jednostavno nisu stigli odreagirati, te SDP koji do danas nije mogao sastaviti dvije tri rečenice što misle o svemu', analizirao je Puhovski.

Smatra kako nema sumnje da je Oluja uzrokovala etničko čišćenje jer to govore postoci.

'Ali to je rezultat hrvatsko-srpskog pritiska, Hrvatska je htjela što više teritorija sa što manje Srba, a Milošević što više Srba za Kosovo i kako bi iskoristio to za propagandu gdje je bio u lošijem položaju u odnosu na Hrvatsku', kaže Puhovski i dodaje da bi bilo zdravo, dobro i logično da se odnosi Hrvatske i Srbije odvoje od odnosa Hrvatske i srpske manjine u Hrvatskoj.

'Hrvatska je superiornija Srbiji i ne znaju ni jedni ni drugi s time izaći na kraj', zaključio je.

Komentirajući vijest da je Rusija razvila cjepivo za Covid 19, rekao je da je bez rezerve teško u to povjeravati, ali da nije nemoguće. Smatra da je najvažnije kakve će efekte imati i koliko je efikasno te da je Rusima očito bilo važno da budu prvi, makar formalno.

'U Hrvatskoj pak sam već dugo govorio o dvojbeno pravnoj legitimnosti Stožera. Sada evo ne bismo htjeli kvariti sezonu, pa dajemo razno razna objašnjenja zašto nam turisti ne donose opasnost', rekao je.