POGODOVANJE HRVOJU ŽUŽIĆU?

Psihijatar Veljko Đorđević pod sumnjom da je lažirao kartone

21.03.2013 u 15:37

Bionic
Reading

Kliniku za psihološku medicinu KBC-a Zagreb potresa veliki skandal. Ravnateljstvo KBC-a istražuje prijavu i dokaze koje im je predao predstojnik klinike prof. Rudolf Gregurek, a u kojoj stoji da je prof. Veljko Đorđević, poznati psihijatar, krivotvorio protokole i dolaske na liječenje u slučaju Hrvoja Žužića, koji je prije nekoliko godina skrivio prometnu nesreću u Velikoj Gorici u kojoj je poginula mlada Ružica Pavić, a njezin dečko Hrvoje Matijašević teško je ozlijeđen. Žužić je sin poznatog poduzetnika s visokim političkim vezama

Đorđević je, kako neslužbeno doznaje Večernji list, dokumentacijom 'pokrivao' Žužića kad je ovaj bio na uvjetnom otpustu iz zatvora. Naime, u rješenju o Žužićevu prijevremenom izlasku na slobodu navodi se da za vrijeme trajanja uvjetnog otpusta mora ići na psihijatrijsko liječenje. Kršenje te mjere znači povratak iza rešetaka. 'Svu sam dokumentaciju predao u ravnateljstvo i na cijeli slučaj nemam više komentara. Nisam mjerodavan da dalje istražujem', kratko je rekao prof. Rudolf Gregurek.

Prozvani dr. Đorđević kaže pak da je istina da je bio liječnik Hrvoja Žužića, no da o provjeri medicinske dokumentacije koju je potpisivao nema pojma. Na upit da objasni kako je moguće da su istog dana dva različita liječnika pod istim brojem protokola zavela dva različita pacijenta dr. Đorđević je rekao da se ne sjeća da je tako nešto uopće postojalo.

'Ne znam da je takva dokumentacija proslijeđena u ravnateljstvo. Upravo sam ih zvao pa kažu da im ništa nije stiglo. Ali ja sam još lanjskog listopada dao ostavku na mjesto pročelnika psihološke klinike jer sam primijetio i prijavio da tamo nestaju kartoni, da svatko može svakome upisati što hoće te da do dokumentacije može doći tko god hoće. Nestao je i Žužićev karton', rekao je dr. Đorđević. Dodao je i da se očito radi o nekom podmetanju jer on je Hrvoja Žužića liječio 'od početka do kraja'.

'Ne kandidiram se ni za kakvo mjesto u bolnici i nije mi jasno zašto mi sada podmeću', kaže dr. Đorđević. Odvjetnik Hrvoja Žužića Ante Madunić kaže da nema nikakvih informacija o tome da bi medicinska dokumentacija bila lažirana. 'Ako se to sada istražuje, meni je sve to potpuno neshvatljivo. Pa to je liječnik koji mu je pomagao u tretmanu, dolazio k njemu u zatvor, davao mu terapiju. A Žužić zbog njegovih nalaza nije dobio ni minute smanjenja kazne. Ovo je zbilja komedija'l rekao je Madunić.

Da nalazi dr. Veljka Đorđevića nisu značili ništa ni u vrijeme kada je tijekom 2008. godine tražio prekid izdržavanja kazne, jer je morao na operaciju ramena, potvrđuje i sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Zdravko Jambrović: Zbog zdravstvenih je razloga Hrvoje Žužić u dva navrata od Vrhovnog suda tražio ublažavanje kazne. Oba je puta bio odbijen. Osim slučaja Žužić, uprava KBC-a već mjesec dana istražuje loše vođenje dokumentacije, nerad i kaos na klinici.

Hrvoje Žužić izdržao je petogodišnju kaznu na koju je osuđen presudom Općinskog suda u Karlovcu zbog prometne nesreće koju je skrivio vozeći prebrzo i pijan. U toj je nesreći u kolovozu 2007. godine u Velikoj Gorici poginula Ružica Pavić, a njezin dečko Hrvoje Matijašević teško je ozlijeđen. Žužić je kaznu izdržavao u Remetincu i kaznionici u Lipovici-Popovači, odakle je izišao na slobodu u ožujku 2011. godine, godinu i pol prije no što mu je istekla dosuđena kazna. Naime, Žužić je tražio i dobio uvjetni otpust. Za vrijeme do isteka pune kazne morao se javljati sucu izvršenja. Čuvši za odluku povjerenstva, Ružičina majka Mirjana Pavić kazala je da se promijeniti ne može ništa i da joj je žao i Hrvoja Žužića.