INICIJATIVA GRADONAČELNICE

Prvi u Hrvatskoj uveli gradski dječji doplatak, evo koliko će roditelji dobivati godišnje

08.09.2021 u 09:24

Bionic
Reading

Grad Pleternica je na inicijativu gradonačelnice Marije Šarić uveo gradski dječji doplatak u iznosu 1200 kuna godišnje za djecu starosti do 12 godina

“Ono što smo obećali smo današnjim danom i izvršili i posebno mi je drago da smo prvi grad u Hrvatskoj koji ima ovakvu demografsku mjeru,” ističe gradonačelnica Marija Šarić.

Pleternica ima velika izdvajanja u vidu demografskih mjera pa tako subvencionira vrtić sa 1.000 kn mjesečno po djetetu što je godišnji iznos od gotovo četiri milijuna kuna, u planu je i novi vrtić u Kuzmici jer je novoizgrađeni vrtić u Pleternici popunjen. Tu je još i dar roditeljima novorođene djece, ali i brojne druge mjere poput poticanja stanogradnje za mlade obitelji i slično, piše Slavonski.hr.

“Rekla bih da je cijela naša gradska politika usmjerena ka djeci, jer sve što radimo, radimo za njih, pa tako i poticanjem gospodarstvenika stvaramo nove vrijednosti koje će i djeca kada dođu u skupinu radno sposobnih ljudi koristiti. No, želimo poslati snažnu poruku, Pleternica čvrsto stoji uz sve svoje stanovnike i sve što činimo, činimo na dobrobit svih nas,” istaknula je gradonačelnica te dodala kroz smijeh kako se nada da će iz godine u godinu rasti izdvajanja iz gradskog proračuna za dječji gradski doplatak.

Prijave se podnose osobno ili poštom, a rok za predaju je 20. studeni 2021. godine. Svi detalji natječaja mogu se vidjeti ovdje.