mostar u crvenom

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hercegovini

17.03.2020 u 16:23

Bionic
Reading

Prvi slučaj zaraze koronavirusom na području Hercegovine zabilježen je u Mostaru kod muškarca koji se vratio iz Italije, priopćio je u utorak Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)

''Jučer su u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara, otac i sin, s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti'', navodi se u priopćenju. Tijekom jutra u SKB Mostar oni su testirani na COVID-19 te je za oca utvrđeno da je pozitivan, dok je za sina test negativan, navodi se.

Krizni stožer HNŽ-a navodi da su ipak dodatni uzorci poslani u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Sarajevu, koja ima referentni laboratorij za COVID-19, nakon čega će se znati konačni rezultati.   

Mediji navode da se radi o ocu i sinu koji su radili u Italiji te su nakon povratka u BiH imali simptome zaraze koronavirusom. Zaposlenima na Odjelu za plućne bolesti SKB-a Mostar u utorak nije dopušten odlazak kućama, a mediji navode kako se svi zaposlenici u bolnici moraju testirati na zarazu koronavirusom.