MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Prva utakmica Vatrenih: Grad Zagreb na određene lokacije šalje hitnu službu i veći broj redara, intenzivirana suradnja s policijom

13.06.2021 u 09:20

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju s početkom u 15 sati otvoriti će nastup na Europskom prvenstvu utakmicom protiv Engleske na londonskom stadionu Wembley. Tim povodom očekuju se okupljanja navijača diljem Hrvatske i slavlje na ulicama u slučaju pobjede

Sektor za komunalno redarstvo Grada Zagreba izdao je u nedjelju uputu komunalnim redarima da pojačaju komunalne aktivnosti i aktivnosti vezane uz promet u mirovanju te da previde pravovremeno dovoljan broj redara.

Gradski sektor na to se odlučio povodom produljenja rada ugostiteljskih objekata te održavanje Europskog prvenstva u nogometu. Nadalje, komunalni i prometni redari upućeni su da intenziviraju suradnju s policijom i Državnim inspektoratom.

"Grad Zagreb će osigurati dovoljan broj redarske službe za pružanje pomoći građanima i usmjeravanje građana te osiguranje nazočnosti hitne pomoći na mjestima javnog okupljanja, na taj će način uložiti dodatne napore u poštivanje epidemioloških mjera na snazi", navodi se u priopćenju.

Pozvali su građane da poštuju sve preporuke Nacionalnog stožera radi zaštite zdravlja.

"Nadležne će gradske službe poduzeti dodatne napore i ojačati suradnju s nadležnim državnim tijelima koji su članovi Stožera civilne zaštite Grada Zagreba kako bi se građanima osigurala podrška u zaštiti njihovog zdravlja", stoji u priopćenju.

  • +5
Trening Hrvatske na Wembleyju uoči utakmice protiv Engleske Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić poručio je na novinarskoj konferenciji u Londonu, posljednjoj uoči današnjeg ogleda protiv Engleske u susretu 1. kola D skupine EP-a, da očekuje tešku i borbenu utakmicu.

Modrić je istaknuo kako je atmosfera u taboru svjetskih doprvaka odlična.

'Atmosfera je odlična, naravno da su očekivanja velika. Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. No, treba biti realan, teško je očekivati svaki put finale. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izborikovih uputa.'

Istaknuo je kako će 'Vatrenima' nedostajati navijači.

'Naravno da će nam navijači nedostajati. Bilo bi lijepo da su mogli doći ovdje i podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam pomaže i daje nam energiju', naglasio je Modrić.