JESTE LI ZADOVOLJNI?

Hrvatski izbornik prelomio oko svih teških odluka!? Ovo bi trebalo biti prvih 11 Zlatka Dalića za utakmicu protiv Engleza

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 12.06.2021 12:15
  • Objavljeno 12.06.2021 u 11:56
Bionic
Reading

Sve je bliže utakmica između Hrvatske i Engleske na Wembleyju (nedjelja, 15 sati), a našu javnost najviše zanima prvih 11 koje će na travnjak poslati izbornik Zlatko Dalić

Utakmicom Italije i Turske (3:0) počelo je Europsko prvenstvo, ali za hrvatsku nogometnu javnost ono pravo slijedi u nedjelju kad će naša reprezentacija igrati svoju prvu utakmicu i to protiv jednog od favorita natjecanja – Engleske.

U zemlji za koju se kaže da ima četiri milijuna izbornika, u kojoj svatko ima nešto za reći kad je u pitanju nogometna reprezentacija, glavno je pitanje prvi sastav za dvoboj s Gordim Albionom.

Odgovor na to ima samo izbornik Zlatko Dalić, ali nema osobe u Hrvatskoj koja nema svoje mišljenje tko bi se trebao od prve minute suprotstaviti moćnom stroju kojeg vodi Gareth Southgate.

Prema zadnjim inofrmacijama koje dolaze iz hrvatskog tabora u Rovinju, početnih 11 Hrvatske moglo bi izgledati ovako: između vratnica bit će Dominik Livaković i tu nema nikakve dvojbe, na desnom boku Šime Vrsaljko, dva stopera su Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car, a na lijevom boku je najveća nepoznanica i za to mjesto ravnopravno konkuriraju Borna Barišić i Joško Gvardiol, mala prednost prvo spomenutom.

  • +22
Belgija - Hrvatska, pripremna utakmica za Euro Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

U veznom redu mjesto će zauzeti Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, a na krilnim pozicijama nalazit će se Andrej Kramarić (desno) i Ivan Perišić (lijevo). U vrh napada Dalić bi mogao gurnuti Antu Rebića.

No osim ove formacije 4-3-3, postoji mogućnost da Dalić krene i sa 4-1-4-1, a tu bi prvih 11 bilo: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović - Vlašić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić. Dakle, ne bi bilo mjesta za Kramarića.

Naravno, u prošlosti je Dalić znao iznenaditi svojim taktičkim zamislima pa ćemo konačnih 11 znati tek sat vremena uoči utakmice na Wembleyju.