NIJE JOŠ POD ISTRAGOM

Provode se izvidi protiv Čačića

28.01.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić izjavio je večeras za Dnevnik 3 HTV-a kako predsjednik HNS-a Radimir Čačić nije pod istragom ali da policija s državnim odvjetništvom provodi izvide s obzirom da je jučer u Hrvatskom saboru iznesena informacija o moguće počinjenom kaznenom djelu

HDZ-ovi zastupnici su, naime, jučer tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru prozvali Čačića za privatizacijske malverzacije vezane uz njegovu tvrtku 'Coning' te uz privatizaciju 'Zelene Punte', odmarališta na Ugljanu koje je ta tvrtka kupila 2001.


Ministar Tomislav Karamarko je, pak, na aktualnom prijepodnevu potvrdio da će policija, temeljem ustavne odredbe o nezastarijevanju kriminala u procesu privatizacije i pretvorbe, provesti kriminalistička istraživanja vezana uz privatizaciju odmarališta 'Zelena Punta' na otoku Ugljanu, a koje je 2001. godine kupila tvrtka u vlasništvu Radimira Čačića.

Načelnik Bijelić potvrdio je večeras kako je u odnosu na jučerašnja događanja u Saboru, policija sukladno zakonu obavezna te navode primiti kao informaciju.

'S obzirom da postoji informacija da bi možebitno bilo počinjeno određeno kazneno djelo već su ostvareni kontakti s nadležnim državnim odvjetništvom i policija provodi zajedno s odvjetništvom određene izvide u pravcu utvrđivanja svih onih okolnosti koje su prethodile i koje su se događale u trenutku privatizacije, pretvorbe i kasnije manipuliranja, odnosno stjecanja dionica određenih osoba', rekao je Bijelić.