RUSKI GUVERNER:

'Protuteroristička operacija u Belgorodskoj oblasti i dalje traje. Ne vraćajte se'

23.05.2023 u 07:32

Bionic
Reading

Guverner ruske Belgorodske oblasti u utorak je rekao da je u tijeku 'protuteroristička operacija' u regiji i da ministarstvo obrane i sigurnosne službe i dalje 'čiste' teritorij na granici s Ukrajinom

'Što se tiče situacije u okrugu Grajvoron: čišćenje teritorija koje provodi ministarstvo obrane zajedno sa sigurnosnim službama i dalje traje', rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na komunikacijskoj platformi Telegram.

'Apeliram na građane distrikta Grajvoron, koji su privremeno napustili svoje domove: povratak još uvijek nije moguć', dodao je.

Gladkov je rekao da je jedna žena poginula tijekom evakuacije u ponedjeljak i navodno su dvije osobe ranjene, no ruske snage sigurnosti nisu mogle doprijeti do njih.

  • +5
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Virginie Nguyen Hoang / AFP

Belgorod u jugozapadnoj Rusiji tijekom noći je bio gađan dronovima, rekao je njegov guverner, dok je ova pogranična regija zabrinuta od upada za koji su odgovornost preuzeli Rusi koji su protiv Putina i koji su povezani s ukrajinskom vojskom, prenosi N1.

U nizu objava na Telegramu u ponedjeljak i rano u utorak, guverner Belgoroda Gladkov rekao je da su dvije kuće pogođene bespilotnim letjelicama u gradu Graivoron – mjestu ranijeg napada za koji su odgovornost preuzeli proukrajinski ruski dobrovoljci, javlja CNN.

'Kuće su se zapalile nakon što su eksplozivne naprave ispuštene iz UAV-a', rekao je Gladkov. U selu Borisovka, Gladkov je rekao da su eksplozivne naprave bačene iz dronova na upravnu zgradu i kuću u dva odvojena napada. Guverner je rekao da nema prijavljenih žrtava ni u jednom incidentu s dronovima.

Nitko nije preuzeo odgovornost za navodne napade dronovima. Legija Sloboda za Rusiju objavila video na kojem se vidi kako se oporbena zastava vijori nad moskovskim sveučilištem, javlja CNN.

Došlo je do bori duž ruske granice s Ukrajinom nakon što su ruske partizanske snage ustvrdile da su osvojile pogranično selo unutar Rusije. Ruske sigurnosne snage vjerojatno su se sukobile s partizanima na najmanje tri lokacije u Belgorodu, priopćilo je britansko Ministarstvo obrane.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je o tome obaviješten predsjednik Putin te da je u tijeku protjerivanje sabotera, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti.