covid testovi

Protiv Filipa Mihalića (24) podnesene tri nove kaznene prijave

02.05.2023 u 20:53

Bionic
Reading

Nakon što je otkriveno kako je mladi varaždinski poduzetnik (24) Filip Mihalić, sin HDZ-ovog bivšeg zastupnika Anđelka Mihalića, trenutno pod istragom policije i Interpola zbog sumnje u krivotvorenje covid testova i prodaje istih na hrvatskom tržištu, Mihaliću su kao vlasniku tvrtke Buryen d.o.o. stigle tri nove prijave policije

Naime, 24sata neslužbeno doznaju kako je 13. travnja protiv njega varaždinskoj policiji podnesena kaznena prijava za djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprječavanje dokazivanja.

Podsjetimo 24 sata, objavila su priču o mladom biznismenu, koji vozi luksuzni Lamborghini Huracan, a usred pandemije covida preko svoje tvrtke Buryen odlučio je uvoziti originalne testove za koronu od kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech.

Međutim, dokazi upućuju na to da većina sadržaja iz kutije s antigenskim testom, koje Mihalić uvozi od druge polovice 2022., nije pakirana niti proizvedena u originalnoj tvornici u Kini, nego u Istanbulu te jednom varaždinskom skladištu. U Mihalićevu testnom kompletu odgovarajući štapić za testiranje zapravo je jedini iz Kine.

Policija i PNUSKOK istragu oko testova za Covid-19 provode već nekoliko mjeseci.