CRNOGORCI NA NOGAMA

Prosvjednici postavili Đukanoviću ultimatum

19.10.2015 u 12:41

Bionic
Reading

Masa prosvjednika sinoć je u središtu Podgorice prosvjedom zatražila ostavku Vlade i premijera Mila Đukanovića sukobivši se s policijom, a najavljeni su i novi prosvjedi

Kako prenosi podgorička Pobjeda, više tisuća ljudi okupilo se sinoć na prosvjedu u organizaciji Demokratskog fronta u centru Podgorice, gdje su postavili ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote donese odluku o prijelaznoj vladi i podnese ostavku. U suprotnom, kako je poručio čelnik DF-a Andrija Mandić, 'cijela Crna Gora dolazi u Podgoricu'.

Prosvjednici su kod Skupštine Crne Gore gađali policiju, pokušali su porušiti zaštitne ograde, nakon čega je policija ispalila suzavac. U sukobima je nekoliko osoba ozlijeđeno, a napadnut je i studio televizije Pink.

Čelnik DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Mandić pred nekoliko tisuća pristaša ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova pozvao je i Đukanovićeve koalicijske partnere da napuste vlast i formiraju prelaznu vladu.
'Do subote ako ne formiraju prijelaznu vladu i ne padne sadašnja Đukanovićeva, sva Crna Gora dolazi ovdje i mi ćemo ih ukloniti s vlasti. Dajemo im pristojan rok. Mi smo danas došli kao zastupnici, a u subotu zovemo čitavu Crnu Goru', poručio je Mandić ističući da Demokratski front ima plan utemeljen na narodnoj volji.

 
Mandić je to poručio nakon prosvjedne šetnje više tisuća pristaša od Trga Republike do zgrade MUP-a. Šetnja je organizirana zbog akcije policije u kojoj su uklonjeni šatori i pozornica ispred parlamenta nakon 20 dana prosvjeda pristaša Fronta.

Mandić je naveo da se sinoć okupilo više od deset tisuća ljudi, dok ih je prema službenim procjenama policije bilo do tri tisuće.

Prosvjednici su nosili crnogorske i srpske zastave, a prije početka šetnje, praćena pljeskom, pridružila im se i grupa koju je predvodio izvršni direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević.

Prosvjedi oporbenog Demokratskog foruma su 'anticrnogorski, anti-NATO i antidemokratski, izjavio je za crnogorski Monitor premijer Milo Đukanović dodajući kako je cilj prosvjeda da se 'mimo demokratskih pravila izvaninstitucionalno promijeni vlast u Crnoj Gori'.