NE – SPALIONICI OTPADA

Prosvjednici dočekali Bandića zvižducima

09.10.2014 u 09:34

Prosvjed pred ZG skupštinom

Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

Bionic
Reading

Stotinjak građana Resnika, u kojem je Milan Bandić na posljednjim izborima dobio 92 posto glasova, pojačanih Zelenom akcijom, prosvjedovalo je jutros ispred Gradske skupštine protiv gradnje spalionice za otpad

Podsjetimo, na dnevnom redu Skupštine nalazi se Plan gospodarenja otpadom do 2015, a poslije njegovog isteka trebao bi biti donesen četverogodišnji plan do 2020.

'Prije izbora Bandić je obećao da neće graditi. Nije uvažio naše mišljenje, a postoje bolja rješenja. Apeliramo na zastupnike da ne glasaju za partikularne interese, nego za opće dobro koje nadilazi stranačke interese', kazala je Branka Genzić Horvat iz Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR).

Predsjednik Skupštine Darinko Kosor, čiji su zastupnici u neformalnoj koaliciji s nezavisnom listom gradonačelnika, prije nekoliko dana ustvrdio je da na današnjem dnevnom redu uopće nije glasanje o spalionici jer je nju '2006. izglasao SDP koji je tada vodio gradonačelnik Bandić'. HSLS je tada imao jednog zastupnika i glasao je protiv. Na sjednici je bilo 46 zastupnika i odluka je donesena s 29 glasova zahvaljujući SDP-u i partnerima'.

Danas bi se, prema njegovim riječima, samo trebalo odlučiti o gradnji Centra za gospodarenje otpadom na istoj lokaciji.

UZOR-ovci tvrde da Grad u njihovu naselju planira spalionicu od 300.000 tona koja će iza sebe ostavljati 110.000 tona šljake i čija cijena, a iznosila bi između 150 i 400 milijuna eura, nije nešto što treba Gradu.

RTL Autor: RTL