novi pokušaj za tri tjedna

Propalo konstituiranje i u Primorsko-goranskoj županiji: Falio je jedan glas

17.06.2021 u 15:23

Bionic
Reading

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, na kojoj je trebao biti izabran predsjednik skupštine, nije uspjela, pa je nova konstituirajuća sjednica sazvana za 8. srpnja

Koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, koja je na izborima osvojila najviše mandata, predložila je za predsjednika skupštine Lorisa Raka (SDP), ali on nije dobio potporu apsolutne većine.

Za Raka je glasalo 20 članova skupštine, sedam je bilo protiv, a 14 suzdržanih.

Župan Zlatko Komadina izjavio je da mu je žao što Županijska skupština nije konstituirana, da je nedostajao jedan glas za izbor predsjednika skupštine.

„No, valjda je to tako. Puno je novih lista i novih ljudi. Nisu još, izgleda, sami sa sobom raskrstili tko će s kime i kako. Dogovorena je nova sjednica za tri tjedna i to je dovoljno vremena da se dogovore odbori i obave konzultacije o izboru predsjednika. Nadam da će sljedeća skupština biti uspješnija", rekao je.

Na upit o dobivenoj potpori od ljudi s liste Ive Rinčić, Komadina je rekao da je ugodno iznenađen.

"Mislim da su pokazali konstruktivnost i žele da skupština funkcionira te vjerujem kako će takav stav ostati i na sljedećoj sjednici“. rekao je župan.

Nakon nedavnih lokalnih izbora za Županijsku skupštinu, u novom sazivu je 17 vijećnika koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, 12 vijećnika koalicije HDZ-HSLS, pet vijećnika koalicije Akcija mladih- Unija Kvarnera – Alternativa 101, troje vijećnika s liste Ive Rinčić, dvoje vijećnika iz koalicije Možemo! - Nova ljevica- Zelena alternativa i dvoje vijećnika Mosta.